Poraz Budućnost Volija u Smederevu

Trećim vezanim neuspjehom, crnogoprski šampiona završio nastup u regionalnom takmičenju
53 pregleda 26 komentar(a)
Budućnost-MZT Skoplje, Foto: Savo Prelević
Budućnost-MZT Skoplje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.03.2014. 21:05h

Porazom od Mega Vizure, košarkaši Budućnost Volija su završili ovosezonski nastup u ABA ligi.

Vodio je naš šampion puta 33 minuta i imao priliku da se pobjedom završi nastup u regionalnom takmičenju, ali mu je u završnici ponestalo koncentracija, pa je domaćin slavio.

Odličnu partiju pružili su Aleksa Popović (24 poena, sedam skokova, pet asistencija) i Vladimir Mihailović (23, trojke 9-5). Nikola Ivanović je dodao 12, a Deži Akindele 10 uz 10 skokova.

“Odigrali smo motivisan meč od prvog trenutka, a problem je bila smanjena rotacija, jer Suad Šehović nije mogao da igra. Vodili smo gotovo cijelu utakmicu, a smatram da smo u pojedinicim trenucima olako ispuštali prednost. Međutim, za mladu ekipu Mege je karakteristično da se vraćala iz većih minusa nego što je bio ovaj. Ono što bode oči je da je rival izveo 25, a mi samo sedam bacanja, od čega dva u posljednjim trenucima meča, što je na kraju i presudilo da domaćin slavi”, istakao je Igor Jovović, trener Podgoričana.

Od starta meča Budućnost Voli je kontrolisala dešavanja na terenu i prednost je rasla iz minuta u minut do 30:17, koliko je bilo na kraju prve dionice.

U nastavku je Mega Vizura pokušavala da stigne prednost rivala, u nekoliko navrata je prilazila ma nius tri, ali dalje od toga nije mogla.

Serijom 17:5, u posljednja tri minuta treće četvrtine, domaći sastav je stigao do izjednačenja (62:62), a potom u 33. minutu preko Nikole Jokića (68:67) do prvog vođstva.

Ušlo se potom u neizvjesnu završnicu, a pobjedu Mega Vizuri osigurao je Nemanja Dangubić, trojkom 37 sekundi prije kraja (87:82).

Nadu Podgoričanima vratio je Ivanović uspješnim šutom iza linije 6,75 metara (87:84). Ostala je dilema da li je, 12 sekundi prije kraja, Nenad Miljenović faulirao Mihailovića u napadu.

Sudije nisu ništa svirale, uslijedio je žustar protest Jovovića, pa je “čašćen” tehničkom, čime su šanse za eventualni preokret otišle u nepovrat.

Bonus video: