Radonjić: Crvena zvezda mora još da se pojača

"Ostaje nam da popunimo upražnjeno mjesto plejmejkera, što nam je svakako prioritet, a želja je da se pojačamo još jednim igračem u reketu", rekao je Radonjić za zvanični sajt kluba
0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Aba liga
Dejan Radonjić, Foto: Aba liga
Ažurirano: 07.08.2014. 16:04h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da tim u prelaznom roku mora da se pojača na još dve pozicije.

"Napravili smo dobar posao u prelaznom roku: angažovali smo (Nikolu) Kalinića, (Nemanju) Dangubića i Majka Cirbesa tako da smo uspjeli da ostvarimo ono što je bila naša želja i prvobitna ideja. Ostaje nam da popunimo upražnjeno mjesto plejmejkera, što nam je svakako prioritet, a želja je da se pojačamo još jednim igračem u reketu", rekao je Radonjić za zvanični sajt kluba.

Košarakaši Zvezde okupiće se 10. avgusta u Beogradu, a dan kasnije počeće pripreme za novu sezonu.

"Prvih nekoliko dana treniraćemo u dvorani u Železniku. Za 15. avgust planiran je odlazak na Zlatibor, tamo ćemo provesti 14 dana i obaviti bazični deo priprema. S obzirom da nekoliko naših igrača ima obaveze sa reprezentacijama, pripreme ćemo početi sa osmoricom košarkaša", rekao je Radonjić.

Šef stručnog štaba Zvezde će od 11. avgusta moći da računa na Nikolu Rebića, Branka Lazića, Nemanju Dangubića, Marka Tejića, Bobana Marjanovića, kao i na trojicu igrača koji će biti prekomandovani iz FMP-a - Đorđa Kaplanovića, Nikolu Čvorovića i Marka Gudurića.

"Predstoji nam izuzetno naporan rad. Iako nećemo imati sve igrače na raspolaganju od samog starta učinićemo sve da plan priprema sprovedemo na najvišem nivou. Imaćemo maksimalne uslove za rad i to ćemo se potruditi da maksimalno iskoristimo", kazao je Radonjić.

Amerikanac Čarls Dženkins će se priključiti ekipi tokom boravka na Zlatiboru, a Nikola Kalinić, Luka Mitrović, Jaka Blažič i Majk Cirbes po završetku svih obaveza u nacionalnim timovima.

Crveno-bijeli će na Zlatiboru sastati sa rumunskim Ploeštijem, a poslije završetka prvog dijela priprema, Zvezda će učestvovati na dva veoma jaka međunarodna turnira.

"Igraćemo na dva veoma jaka turnira u Francuskoj i Turskoj. Na turniru u francuskom gradu u Miluzu za protivnike ćemo imati Panatinaikos, Strazbur i Bajern Minhen. Turnir je na programu od 12. do 14. septembra", rekao je Radonjić.

"Od 23. do 26. septembra učestvovaćemo na Riksos kupu u Istanbulu gdje će nam rivali biti moskovski CSKA i Fenerbahče Ulker. U trećoj utakmici, odnosno u duelu za plasman, mogući rival biće nam Unikaha, Anadolu Efes ili Olimpijakos. Sve u svemu imaćemo izuzetno jake provjere pred start ABA lige", dodao je on.

Bonus video: