Radonjić: Povrede Krstovića i Ivanovića su nas sasjekle

"Čestitam i mojim igračima za veliki rezultat ove sezone u Evrokupu", dodao je strateg Podgoričana.
0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Savo Prelević
Dejan Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.03.2012. 22:28h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Valensija - Košarkaši Budućnost Volija nijesu uspjeli da naprave novi podvig - španski prvoligaš je, ipak, bio nepremostiva prepreka za Podgoričane.

"Čestitam Valensiji na pobjedi i plasmanu na fajnl-for, gdje im želim da postignu najbolji rezultat. Povreda Krstovića, nosioca naše igre, i peh da se povrijedi vrlo važan igrač za našu igru, kao što je Ivanović, učinili su da nismo mogli da odgovorimo na čvrstu igru Valensije", kazao je nakon meča trener Budućnosti Dejan Radonjić.

Prema riječima Radonjića, Valensija je od starta "nametnula agresivan ritam i sjajnim šutem za tri poena napravila veliku razliku".

"Na kraju smo uspjeli samo da tu razliku smanjimo. Čestitam i mojim igračima za veliki rezultat ove sezone u Evrokupu", dodao je strateg Podgoričana.

Velimir Perasović, trener Valensije. kazao je da je njegova ekipa odigrali smo izuzetno kvalitetno.

"Srećni smo da smo uspjeli da pobijedimo Budućnost, jer bi za nas bio ogroman udarac da izgubimo u ovoj fazi i od ekipe tog ranga. Zato je u takvim utakmicama jako teško dobiti i zbog toga sam jako srećan što smo uspjeli da se nametnemo i pobijedimo u utakmici koju smo jednostavno morali da dobijemo", kazao je Perasović.

Hrvatski stručnjak je dodao da se Budućnost nije snašla na presing Valensije.

"To ih je zbunilo i uspjeli smo da napravimo razliku. Što se tiče Budućnosti, njihova igra je mnogo bolja nego što je individualni kvalitet igrača, što je san svakog trenera i smatram da se u Budućnosti odlično radi pogotovo što svake godine značajno promijeni sastav. Radonjić sjajno radi, to se vidi godinama u svim takmičenjima", zaključio je Perasović.

Bonus video: