Radonjić: Srećni smo, o Valensiji kad dođe vrijeme

"Na početku sezone nije bilo optimista koji su mogli da pričaju o ovakvom rezultatu”, istakao je Radonjić.
0 komentar(a)
Radonjić i izabranici, Foto: Savo Prelević
Radonjić i izabranici, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.02.2012. 23:27h

Tokom meča sa Krkom trener Budućnost Volija Dejan Radonjić dosta se nervirao, šetkao pored aut linije, ali se sve na kraju završilo na pravi način. Pobjeda od 63:58 donijela je plasman u četvrtfinale Evrokupa.

Na konferenciji za novinare nije krio oduševljenje fantastičnim rezultatom koji je napravljen.

“Čestitam igračima, stručnom štabu, kao i svima u klubu na plasmanu u četvrtfinale. Srećni smo i prezadovoljni što smo napravili ovakav rezultat. Ambijent je bio sjajan, a podrška fantastična”, bile su prve riječi Radonjića.

Trener Budućnosti je kazao da je meč sa Krkom bio očekivano težak, te da je “očigledan bio manjak treninga”.

“Mogli bismo da napravimo dodatno analizu gledajući opterećenje, važnost utakmice i ambijent koji je bio. Igrači su, međutim, pokazali karakter i uspjeli smo da se plasiramo među osam najboljih. Na početku sezone nije bilo optimista koji su mogli da pričaju o ovakvom rezultatu”, istakao je Radonjić.

I prije posljednjeg kola znalo se da će rival Budućnost Volija u četvrtfinalu, u slučaju plasmana, biti španska Valensija.

“Valensija se podigla dolaskom Velimira Perasovića. Gledao sam njihov posljednji meč u domaćem šampionatu protiv Unikahe. Dobili su evroligaša na strani, što dovoljno govori o kvalitetu. Jasno je da su oni kvalitetniji od nas, da su favoriti. Međutim, o tome ćemo razmišljati kada dođe vrijeme. Već od danas se okrećemo važnom meču koji igramo u subotu u ABA ligi protiv Širokog”, naglasio je Radonjić.

Sekulić: Želim sreću Budućnosti

Trener Krke Aleksandar Sekulić čestitao je domaćinu na pobjedi, a potom dodao:

“Teška utakmica, Budućnost je pokazala kvalitet koji je pokazivala tokom cijele sezone. Bili su bolji od nas, mi smo igrali koliko smo mogli i, mislim da smo skupo prodali kožu. Loše smo odigrali odbranu u dijelu posljednje četvrtine, oni su se odlijepili, što im je omogućilo, tako da kažem, mirnu završnicu. Čestitam domaćinu plasman u četvrtfinale, a ako nastavi ovako može svašta da napravi. Želim im da ostanu što duže u Evrokupu”, istakao je Sekulić.

Bonus video: