Radonjić: Veliki uspjeh

"Ovo je bio jedini imeprativ u sezoni, osvojili smo i prvi trofej poslije šest, sedam godina"
2 komentar(a)
Radonjić, Foto: Beta/AP
Radonjić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.04.2013. 18:45h

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je za njegov tim veliki uspjeh plasman u finale Jadranske lige, jer je tako obezbijeđeno i učešće u Evroligi sljedeće sezone.

"Čestitam svima plasman u Evroligu, to nam je bio najbitniji cilj, presrećni smo zbog toga. Ovo je bio jedini imeprativ u sezoni, osvojili smo i prvi trofej poslije šest, sedam godina. Naš projekat je već uspješan, ali nećemo se zadovoljiti. Na 40 minuta smo od još jednog trofeja, pokazali smo karakter", kazao je Radonjić na konferenciji za novinare poslije pobjede od 79:78 u Laktašima.

One je podsjetio da Zvezda do sada nije osvajala Jadransku ligu i izrazio uvjerenmje da će u tome uspjeti u finalu završnog turnira u Laktašima, za dva dana.

»Tu (u Zvezdi) sam tek desetak dana, ovo je veliki uspjeh i mojih kolega koji su bili ranije, Milivoja Lazića i Vlade Vukoičića. Svi zaslužuju čestitke, obezbijedili smo plasman u Evroligu, meč je bio očekivano težak", dodao je Radonjić.

Šef struke crveno-bijelih kazao je da je ekipa u današnjem polufinalnom meču sa Radničkim uspjela psihološki da se uzdigne iz neugodne situacije.

"Psihološko stanje nije bilo na idealnom nivou. Od starta smo krenuli sa taktičkim nadmudrivanjem. Uspjeli smo kvalitetnom odbranom i trojkama da se vratimo u meč. Imali smo dve sasvim dobre prilike da ranije riješimo meč, ali smo pribjegli lošim rješenjima i omogućili Radničkom da stekne prednost", rekao je Radonjić.

On je kazao da tim nema vremena da proslavlja plasman u Evroligu, već da misli treba da budu usmjerene finalnom duelu, koji ih očekuje u subotu.

"Okrećemo se duelu koji nas očekuje u finalu. Mislim da ćemo moći rasterećenije da igramo to finale", kazao je Radonjić.

Bonus video: