Repeša: Bio je gušt gledati kako pišete istoriju, kapa dolje Crnoj Gori

Repeša smatra da pristup, zalaganje, odnos reprezentativaca prema dresu koji nose, moraju da se vrate na najbolji način
3732 pregleda 0 komentar(a)
Jasmin Repeša, Foto: Filip Roganović
Jasmin Repeša, Foto: Filip Roganović

Veliki uspjeh košarkaške reprezentacije Crne Gore ostavio je snažan utisak i na trenera Budućnosti Jasmina Repešu - koji je sa posebnom pažnjom ispratio meč odluke protiv Letonije u prepunoj “Morači”.

- Bio je gušt, bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam bio prisutan na jednom ovakvom događaju. Pozitivna energija, sinergija svih učesnika je bila fenomenalna, zato je i došao rezulat. Kapa dolje Crnoj Gori - iskrene čestitke i puno sreće dalje - kazao je Repeša za Televiziju Vijesti.

Repeša smatra da pristup, zalaganje, odnos reprezentativaca prema dresu koji nose, moraju da se vrate na najbolji način....

- Sreća prati hrabre... Nisu slučajno ušle one dvije trice u posljednjoj četvrtini Dubljevića, pa Alekse Popovića. Mislim da su zaslužile da uđu. Tako je u sportu i životu. Uvijek se takva požrtvovanost vrati - rekao je Repeša.

Svjetsko prvenstvo u košarci ove godine je najveći sportski događaj na svijetu. Koliko može tim Zvezdana Mitrovića u Kini...

- Ako bi se neko od spoljnjih igrača oporavio, a reprezentacija je na tim pozicijama malo ‘kratka’... Ako Vučević bude ispod koša - Crna Gora je tu jedna od najjačih reprezentacija na svijetu. Mislim da se može napraviti selekcija koja će biti veoma biti kompetitivna. Polako bi trebalo već sada da počnu pripreme za takav izazov, ali bez velikog pritiska - istakao je Jasmin Repeša.

Mundobasket u košarci donosi utakmice sa selekcijama van evropskog kontinenta, sa različitim stilovima igre. I na taj segment treba obratiti pažnju, smatra trener Budućnosti.

- Trebalo bi odigrati neki turnir protiv afričke, azijske, latino-meričke ekipe, da se osjete stilovi igre jer su oni apsolutno različiti od evropskog stila. To je nešto na šta treba obratiti pažnju u pripremi programa rada - savjetuje hrvatski stručnjak-

Za razliku od ostalih evroligaških klubova, Budućnost je bila u službi reprezentacije, dozvolila igračima da igraju za nacionalni tim. Takav odnos je bio veoma, veoma važan...

- Apsolutno! Među onima kojima sam čestitao bio je i moj predsjednik Dragan Bokan. Njegova politika da pravi jaču Budućnost iz dana u dan, iz godine iz godinu, a da u isto vrijeme razmišlja o reprezentaciji, kao o nečemu što je jako važno, veoma je pozitivna stvar. Izuzetno je bilo važno da su na raspolaganju svi oni koji su potrebni selekciji - zaključio je Repeša.

Sa Hrvatskom na Mundobasketu 2014: Bila je privilegija

Jasmin Repeša bio je učesnik najvećeg košarkaškog takmičenja - 2014. na Svjetskom prvenstvu u Španiji vodio je Hrvatsku.

- Privilegija je biti akter takvog takmičenja. Ispali smo u prvoj rundi eliminacija od Francuske, koja je kasnije osvojila bronzu. Porazli smo ranije sjajnu Argentinu sa Skolom, Priđonijem, Noćionijem... Uvijek može bolje, ali i gore... Ja sam imao sreću i zaslugu da budem na evropskim i svjetskim prvenstvima, kao i na Olimpijskim igrama, i to je nešto što ostaje upisano za sva vremena - kazao je Repeša “Vijestima”.

Bonus video: