Rouz razoružao Filadelfiju pa se povrijedio

Rouz je predvodio „bikove” sa 23 poena i po devet skokova i asistencija, ali je u finišu povrijedio lijevo koljeno zbog čega je morao da napusti igru...
0 komentar(a)
Rouz, Foto: Beta/AP
Rouz, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.04.2012. 20:59h

Čikagu je bio neophodan pravi Derik Rouz da bi seriju protiv Filadelfije otvorio pobjedom.

Po mnogima najbolji plejmejker u NBA ligi je predvodio „bikove” sa 23 poena i po devet skokova i asistencija, ali je na kraju zaledio „Junajted centar”, jer je minut i 10 sekundi prije kraja pri padu povrijedio lijevo koljeno zbog čega je morao da napusti igru...

"Rano je da kažemo bilo šta. U ovom trenutku ne bih rekao da je tako ozbiljno, ali moramo da sačekamo detaljnije analize", rekao je trener Čikaga Tom Tibodo.

Rouz je propustio 27 od 66 utakmica i u regularnom dijelu sezone zbog povreda skočnog zgloba i prepone i bilo je pitanje da li će i da zaigra protiv Filadelfije.

"Nadam se da nije ništa ozbiljno, bilo bi užasno da ne možemo da gledamo takvog igrača. Odavno mu se divim i ova serija bez njega ne bi bila ista. Vjerujem da će sve da bude u redu, za dobro košarke", kazao je trener Filadelfije Dag Kolins.

Domaćin je, inače, dominirao od samog starta prve utakmice u seriji, a Rouza je odlično ispratio Rip Hamilton koji je meč završio sa 19 koševa.

Dva manje je upisao Luol Deng, dok se Žoakim Noa istakao dabl-dabl učinkom - zabilježio je 12 pogodaka i 13 uhvaćenih lopti). Dvocifren učinak je imao i Kajl Korver koji je ubacio 11 poena.

U Filadelfiji (Nikola Vučević nije ulazio u igru) najefikasniji je bio Elton Brend (19), dok se Džru Holidej zaustavio na 17...

Bonus video: