Sa Bugarima za elitu

Bugarska ima izuzetno jaku spoljnju liniju, ali mislim da možemo da im pariramo u tom segmentu igre - istakao selektor Miodrag Kadija
304 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Kasalica, Foto: FIBAEUROPE.COM
Mihailo Kasalica, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 29.07.2011. 20:56h

Pred početak Evropskog prvenstva B divizije u Varni, želja juniora Crne Gore bila je da se plasiraju u elitu.

Došli su na korak od ostvarenja sna, plasirali su se u pofinale i sjutra (17.15 časova) protiv Bugarske pokušaće da naprave taj odlučujući korak.

Zadatak neće biti nimalo lak jer je domaćin šampionata upisao svih pet pobjeda do sada i, gledajući sa te strane, favorit je.

Međutim, naša selekcija se neće predati tako lako, duel sa Izraelom je pokazao da Marko Mugoša, Nikola Ivanović i drugovi imaju nesporan kvalitet.

- U ovom trenutku je najvažnije da smo ponovili uspjeh iz posljednje tri godine, kada smo igrali polufinale. Bilo bi mnogo bolje i lakše da smo igrali sa Danskom, jer je Bugarska domaćin šampionata i imaće uz sebe tri-četiri hiljade gledalaca. Do polufinala su Bugari došli bez poraza. Međutim, ako ponovimo igru iz meča sa Izraelom, mislim da imamo realne šanse da dođemo do pobjede - kaže selektor Miodrag Kadija.

Bugare predvode Pavel Ivanov, treći strijelac šampionata sa prosjekom od 17 poena po meču. U taboru „crvenih” se nadaju da će naći recept da ga zaustave.

- Bugarska ima izuzetno jaku spoljnju liniju, ali mislim da možemo da im pariramo u tom segmentu igre. Sigurno da će biti teško, ali moramo da budemo mirni i strpljivi. Iako se radi o mladim igračima, koji imaju do 18 godina, vjerujem da publika može da bude samo motiv više za njih da dođu do pobjede - zaključio je Kadija.

Crna Gora će i protiv Bugarske, kao i u meču sa Izraelom, biti lišena usluga pleja Mihaila Kasalice, koji je povrijedio koljeno i za njega je šampionat završen.

Bonus video: