Seniorke prvi put trenirale u Budimpešti, u četvrtak četvrtfinale sa Španijom

4 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: FIBAEUROPE.COM
Košarkašice Crne Gore, Foto: FIBAEUROPE.COM
Ažurirano: 23.06.2015. 21:18h

Nakon dolaska u glavni grad Mađarske i dana odmora, tokom kojeg su saznale i ime protivnika u četvrtfinalu, ženska seniorska reprezentacija odradila jedanas prvi trening u Budimpešti, u dvorani ''Budapest Sports arena'', koja će biti domaćin završnice Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Rumuniji, i tako počela pripreme za okršaj protiv Španije (četvrtak u 18 sati).

Iako su plasmanom među osam najboljih već ostvarile uspjeh, izabranice Momira Milatovića žele da pokušaju da naprave iznenađenje protiv aktuelnog šampiona Evrope.

"Španija ima maksimalan učinak u dosadašnjih sedam mečeva što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Ali to je jedna utakmica u kojoj je sve moguće, imamo još dva dana da se kvalitetno spremimo i odigramo najbolje što možemo. Treba da vjerujemo u kvalitet koji posjedujemo i da uz maksimalno zalaganje i sreću koja će nam biti potrebna, pokušamo da savladamo Španiju. Aktuelni šampion Evrope igra veoma dobru košarku, agresivne su i imaju odličamn napad, a znaju da iskoriste svaku grešku protivnika. Igrali smo dva puta protiv njih, ali to je sada iza nas i treba da razmišljamo samo o onome što nas očekuje u četvrtak", kazala je kapiten Jelena Škerović.

Španija je jedina selekcija koja je do četvrtfinala stigla sa maksimalnim učinkom od svih sedam pobjeda. Aktuelne šampionke Evrope u Mađarskoj i Rumuniji nastupaju bez jedne od najboljih igračica Sančo Litl, ali se to nije odrazilo na njihova izdanja.

"Španija je veoma jaka ekipa, ali nećemo se predavati, već želimo da pružimo maksimum i da odigramo našu igru. Pokazalo se u dosadašnjem dijelu prvenstva da kada mi igramo na našem nivou, nijedan protivnik ne može lako da nas savlada. Imamo problema zbog povreda nekoliko važnih igračica, kao što su Jelena Dubljević, Aleksandra Vujović i Milka Bjelica. Sigurna sam da će zaboraviti na sve probleme, da će dati sve od sebe i da imamo veliki motiv da napravimo iznenađenje i plasiramo se među četiri najbolja u Evropi. Moramo da zaboravimo utakmicu protiv Grčke koju smo odigrali veoma loše i fokusiramo se na ono što nas očekuje u četvrtfinalu", kazala je bek Snežana Aleksić.

Crna Gora i Španija odmjerili su snage na posljednja dva Eurobasketa - Jelena Škerović i saigračice slavile su u drugom kolu preliminarne faze na Eurobasketu u Poljskoj prije četiri godine (66:57), ali se ''furija'' revanširala ubjedljivom pobjedom (66:50) u drugoj rundi šampionata u Francuskoj, na kojem se prije dvije godine okitila zlatnom medaljom.

Duel Crna Gora – Španija na programu je u četrvtak u 18 sati.

U srijedu će od 18 sati igrati Turska – Srbija, od 20.30 Litvanija i Bjelorusija, a posljednji četvrtfinalni okršaj na programu je u četvrtak 20.30 sati kada će igrati Francuska i Rusija.

Bonus video: