Simonović i COK izrazili saučešće zbog smrti Bore Stankovića: Čovjek koji je cijeli život posvetio sportu

"Povodom smrti legendarnog Borislava Bore Stankovića, u svoje ime i u ime COK upućujem vam izraze saučešća i neizmjerne tuge zbog odlaska čovjeka koji je cio život posvetio sportu i njegovom napretku", piše u telegramu Simonovića upućenom Olimpijskom komitetu Srbije
1290 pregleda 0 komentar(a)
Stanković, Foto: Darko Vojinovic
Stanković, Foto: Darko Vojinovic
Ažurirano: 20.03.2020. 21:19h

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović uputio je telegram saučešća povodom smrti dugogodišnjeg funkcionera Svjetske košarkaške federacije, Borislava Stankovića.

Stanković je preminuo jutros u Beogradu, u 95. godini.

"Povodom smrti legendarnog Borislava Bore Stankovića, u svoje ime i u ime COK upućujem vam izraze saučešća i neizmjerne tuge zbog odlaska čovjeka koji je cio život posvetio sportu i njegovom napretku", piše u telegramu Simonovića upućenom Olimpijskom komitetu Srbije.

"Bio sam dio nekadašnjeg zajedničkog Olimpijskog komiteta, čiji je član bio i gospodin Stanković, kao istinska sportska legenda, koji nam je puno značio iskustvom, znanjem i posvećenošću. Molim vas, poštovane kolege i prijatelji, da izraze saučešća prenesete porodici Stanković", piše u telegramu Simonovića.

Povezani članci

20. Mart 2020.

Preminuo Bora Stanković

Stanković je bio jedan od osnivača košarkaškog kluba Crvena zvezda, reprezentativac Jugoslavije i strijelac prvog koša u istoriji svjetskih prvenstava.

Sa Zvezdom je osvojio tri šampionske titule, a igrao je i za beogradski Željezničar i Partizan.

Stvorio je OKK Beograd, radio kao trener i funkcioner.

Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je na Svjetskom prvenstvu u Buenos Ajresu.

Najveći trag je ostavio kao generalni sekretar Svjetske košarkaške federacije (FIBA) od 1976. do 2002. godine, član Međunarodnog olimpijskog komiteta i košarkaške Kuće slavnih.

Bonus video: