Spektakl u Los Anđelesu: Klipersi bolji od Lejkersa, Toronto slavio protiv Nju Orelansa

Kod Klipersa Kavaj Lenard ubacio 30 poena. Na drugoj strani najefikasniji bio Deni Grin sa 28.
2496 pregleda 1 komentar(a)
Dejvis, Lenard i Džejms, Foto: Reuters
Dejvis, Lenard i Džejms, Foto: Reuters

Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su gradskog rivala, ekipu Lejkersa 112:102 prvog dana nove sezone NBA lige uz odličnu atmosferu u "Stejpls centru".

Stejpls centar
Detalj iz "Stejpls centra"(Foto: Reuters)

Kliperse je do pobjede predvodio Kavaj Lenard. On je ubacio 30 poena, a imao je šest skokova i pet asistencija. Lu Vilijams je dodao 21, a Montrez Herel 17 poena. Klipersi su igrali bez Pola Džordža.

Kod Lejkersa je najefikasniji bio Deni Grin sa 28 poena. Entoni Dejvis je ubacio 25 poena, uz 10 skokova i pet asistencija, dok je Lebron Džejms meč završio sa 18 poena, devet skokova, osam asistencija, ali i pet izgubljenih lopti.

Lebron Džejms
Lebron Džejms(Foto: Reuters)

Aktuelni šampioni, košarkaši Toronta savladali su - poslije produžetka - Nju Orleans 130:122. Reptorsi su do pobjede došli zahvaljujući Fredu VanVlitu i Paskalu Sijakamu, koji su ubacili po 34 poena. Kajl Lauri dodao je 22, Serž Ibaka 13, a Mark Gasol šest poena.

Kod Nju Orleansa istakao se Brendon Ingram sa 22 poena. Zapaženu ulogu imao je i Nikolo Meli, koji je ovog ljeta iz Fenerbahčea stigao u NBA. Italijan je na debiju ubacio 14 poena (5/7 iz igre) uz pet skokova i dvije asistencije.

Rezultati:

Toronto - Nju Orleans 130:122

Los Anđeles Klipers - Los Anđeles Lejkers 112:102

Bonus video: