Srce, trud i podrška, recept za uspjeh kod kuće Mitrovićevog Asvela: Sada imamo vremena da slavimo

“Utakmicu nakon utakmice, ponavljamo nevjerovatan napor, zadivljujuće srce i i dobijamo zadivljujući podršku”, rekao je crnogorski trener
1471 pregleda 0 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Asvel
Zvezdan Mitrović, Foto: Asvel

"Srce, trud, podrška"...Trener Asvela Zvezdan Mitrović je nabrojao ove elemente kao mogući recept za uspjeh njegovog tima na domaćem terenu u Evroligi.

I za sada tako i jeste. U petak veče je crnogorski trener vodio svoju ekipu do pobjede protiv prvaka Evrope, CSKA iz Moskve (67:66), zahvaljujući trojki koju je Džordan Tejlor pogodio 13,4 sekunde prije kraja.

„Ovo je sjajno, nevjerovatno. Srećan sam zbog svojih igrača. Uradili su sve što su mogli, dali su sve od sebe, kao i na svakom meču", rekao je Mitrović.

A zbog povreda nijesu igrala prva dva plejmejkera Asvela, Antoana Dio i Teo Maledon, dok je tokom meča Mitrović ostao i bez Metjua Strozela, pa je Tejlor u drugom poluvremenu morao da igra 18 minuta, što mu nije smetalo da bude meč-viner.

Asvel je upisao četvrtu pobjedu u sedam mečeva, četvrtu kod kuće, nakon što je savladao Baskoniju, Olimpijakos i Panatinaikos, zahvaljujući i velikoj podršci koju imaju od svojih navijača.

“Mislim da je to za nas plus faktor, energija koju dobijamo od navijača, koja nam pomaže da radimo neke nevjerovatne stvari u Evroligi”, rekao je Mitrović.

“Utakmicu nakon utakmice, ponavljamo nevjerovatan napor, zadivljujuće srce i i dobijamo zadivljujući podršku”, dodao je crnogorski trener.

A tajming za pobjedu za Asvel je bio sjajan, jer ovog vikenda nema mečeva u domaćem prvenstvu, pa će njegovi igrači imati i priliku za odmor.

Upitan o mogućnosti proslave pobjede protiv CSKA, Mitrović se odgovorio:

"Igrači su dobili dva slobodna dana, jer je naša sljedeća utakmica protiv Crvene zvezde u Beogradu (15. novembar). Kada igramo meč kao onaj protiv CSKA i igramo dvije ili tri utakmice sedmično, ja kažem da nemamo vremena za slavlje. Ali, sada imamo vremena da proslavimo”, rekao je Mitrović.

Pogledajte kako je to saopštio igračima u svlačionici:

A u utorak se na kanalu RMC sport se emituje treća epizoda posvećena nastupu Asvela u Evroligi, u kojoj je u fokusu upravo predstavljanje Zvezdana Mitrović. Pogledajte najavu:

Bonus video: