Šta će biti s ABA ligom? Predsjednik Partizana ima dva predloga

U plej-of su se već pored Partizana plasirali i Budućnost Voli i Crvena zvezda, a jedina dilema pred posljednje kolo je da li će četvrti biti Mornar ili Cedevita Olimpija
3632 pregleda 6 komentar(a)
Partizan nudi dvije varijante, Foto: Betaphoto
Partizan nudi dvije varijante, Foto: Betaphoto

Do kraja regularnog dijela košarkaške ABA lige je ostalo još jedno kolo koje se igra za vikend, a zbog epidemije koronavirusa je pitanje šta će biti s plej-ofom čiji početak je zakazan za 31. mart.

Realno je da se doigravanje igra bez prisustva publike, ali predsjednik Partizana Ostoja Mijailović je danas ponudio dva predloga...

"KK Partizan će zbog situacije sa koronavirusom, ako ne bude moglo da se igra sa publikom, predložiti odlaganje početka plej-ofa ABA lige za početak ili sredinu aprila, do kada bi toplije vrijeme i preduzete zdravstvene mjere država regiona, učinile svoje", objavio je Mijailovići dodao:

"Suština je sporta, tako i košarke, igra pred navijačima, a u današnje tržišno vrijeme i zarada svih klubova od prihoda od ulaznica, pogotovo klubu sa godinama najvećom posjetom. Vjerujemo da će i ostali učesnici plej-ofa, kao i menadžment ABA, podržati ovaj predlog koji je u interesu igrača, trenera, navijača, klubova i ABA lige. U suprotnom, ako zbog više sile odlaganje nije moguće, kao 1999. godine, u cilju zaštite zdravlja svih aktera, posebno igrača, ali i regularnosti lige, stanje na tabeli nakon regularnog dijela takmičenja bi trebalo proglasiti konačnim", istakao je predsjednik "crno-bijelih".

A regularni dio kaže da je Partizan i kolo prije kraja obezbijedio prvo mjesto, samim tim i prednost domaćeg terena u doigravanju.

U plej-of su se već pored Partizana plasirali i Budućnost Voli i Crvena zvezda, a jedina dilema pred posljednje kolo je da li će četvrti biti Mornar ili Cedevita Olimpija.

Bonus video: