Stranci se vraćaju u Kinu, očekuje se nastavak prvenstva 15. aprila - Vijesti.me
KINEZI BLIZU NORMALIZACIJE

Stranci se vraćaju u Kinu, očekuje se nastavak prvenstva 15. aprila

Subota je treći dan zaredom kako u Kini nije zabilježen niti jedan slučaj lokalnog prenosa bolesti, no svi koji dolaze ili se vraćaju u Kinu moraju u 14-dnevni karantin

Džeremi Lin
Džeremi Lin (Foto: AP)

Prema navodima kineskih medija, tamošnje košarkaško prvenstvo koje je prekinuto 1. februara zbog izbijanja epidemije koronavirusa moglo bi se nastaviti 15. aprila, a u prilog tome govori i povratak 40-ak stranih igrača u zemlju.

Subota je treći dan zaredom kako u Kini nije zabilježen niti jedan slučaj lokalnog prenosa bolesti, no svi koji dolaze ili se vraćaju u Kinu moraju u 14-dnevni karantin.

Među onima koji su se vratili u Kinu kako bi bili spremni za nastavak sezone je i igrač Peking Daksa, nekadašnja NBA zvijezda Džeremi Lin, koji se u petak fotografisao pored Kineskog zida s porukom:

"Sigurno sletio nazad u Peking kako bih završio sezonu u CBA! Uzbuđen sam zbog toga što ću ponovno igrati, ali napustio sam San Francisko teška srca zbog zabrinutosti za bolesne, nezaposlene i one koji se bore sa strahom zbog nesigurne budućnosti. Košarka nikada nije imala više smisla nego sada, svijet je treba", objavio je Lin.

U Kinu se vratio i bivši litvanski reprezentativac Donatas Motiejunas, član Šangaj Šarksa.

"Klub mi je poslao pismo u kome me poziva nazad, ali konačna je odluka bila isključivo moja. Čini se da će se ograničenja ukinuti do kraja mjeseca i kako će se život vratiti u normalu", kazao je Motiejunas. 

Dopuštenje za nastavak takmičenja mora dati kinesko vrhovno administativno tijelo za sport.


Vidi sve komentare