Sutjeska dočekuje Budućnost Voli

Peta runda Erste Superlige igra se u naredna dva dana, a derbi je u Nikšiću, gdje gostuje aktuelni šampion.
0 komentar(a)
Vladimir Mihailović, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Vladimir Mihailović, Foto: SAVO PRELEVIĆ
Ažurirano: 08.04.2012. 08:10h

Peta runda Erste Superlige igra se u naredna dva dana, a derbi je u Nikšiću, gdje gostuje aktuelni šampion.

Sutjeska - Budućnost Voli (nedjelja, 18 sati)

Nakon tri vezane pobjede, košarkaši Sutjeske napravili su lijepu uvertiru pred meč sa šampionom. Nikšićani su ne tako davno u Kupu, dokazali da mogu, uz veliku borbenost, da pariraju najboljem timu u državi.

"Budućnost je favorit, ali motiva nam ne nedostaje. Pokušaćemo da budemo ravnopravni. Neće biti lako, ali se unaprijed nećemo predati. U dosadašnjem dijelu ispunili smo plan pobjeda tako da rasterećeno dočekujemo Budućnost", kazao je Goran Gajević, skorašnje pojačanje Sutjeske.

Podgoričani odlaze u Nikšić sa ciljem da upišu novi trijumf.

"Sutjeska ove sezone pruža dobre partija, radi se o timu sa tradicijom, koji se vratio u elitu. Biće motivisani protiv nas, neće biti lako, ali ako ozbiljno pristupimo obavezama na terenu, nastavićemo sa serijom pobjedom", jasan je bek “plavih” Vladimir Mihailović.

Lovćen - Ulcinj (ponedjeljak, 19)

Lovćen protiv Ulcinja juri drugi trijumf pred svojim navijačima.

"To nam je druga utakmica u tri dana, malo vremena za odmor i pripremu. Biće teško, Ulcinj je iskusna ekipa, ali se nadam da ćemo biti, prije svega, dovoljno odmorni, da ćemo odigrati dobar meč i pred našim navijačima upisati bodove", objasnio je Dragan Radović, šef struke Cetinjana.

Ulcinja su vezali dva poraza, pa će na Cetinju pokušati da prekinu lošu seriju.

"Idemo rasterećeno na Cetinje. Lovćen je favorit, jer igra pred svojim navijačima. Očekujem da odigramo dobro i da iz te dobre igre dođe rezultat. U prethodnim mečevima nismo imali sreće, nadam se da će nas sada poslužiti", naglasio je trener Ulcinjana Nikola Milatović.

Teodo - Mornar (ponedjeljak, 19)

Tivćani će protiv Barana tražiti prve bodove u Superligi.

"Protiv Budućnosti smo bili praktično bez pola tima, a sada se u tim vraćaju, iako roviti, Subotić i Radulović. Mornar je, nakon Budućnosti, najkvalitetnija ekipa u ligi, a mi ćemo pokušati da dođemo do trijumfa. Mislim da imamo šansi, a sportski je nadati se", optimista je Milan Rondović, trener Teoda.

Barani će ovo biti četvrti meč za sedam dana.

"Pokušaćemo sve da na pravi način odmorimo ekipu i spremno dočekamo utakmicu protiv Teoda.. Jedino što me brine su povrede, ali se nadam da će nas zaobići u samom finišu sezone", rekao je Mihailo Pavićević, trener Mornara.

Bonus video: