Sutjeska za prvi trijumf u gostima

Crnogorski timovi večeras igraju mečeve četvrtog kola regionalne ABA2 lige. Lovćen dočekuje Helios
951 pregleda 0 komentar(a)
Sa prošlogodišnjeg meča Spars - Sutjeska, Foto: Damir Hodžić
Sa prošlogodišnjeg meča Spars - Sutjeska, Foto: Damir Hodžić

Uoči gostovanja u Sarajevu, košarkaši Sutjeske imaju pozitivan bilans - dvije pobjede i poraz, ali nijesu još upisali trijumf u gostima.

Izabranici Zorana Glomazića tu šansu imaju večeras protiv “fenjeraša” Sparsa (18 sati), koji su upisao tri poraza u prva tri kola.

- Idemo u goste ekipi koja posjeduje veliki kvalitet, iako njihova trenutna pozicija na tabeli to ne govori. Mi smo se fizički i psihički pripremili da odigramo veoma zahtjevnu utakmicu, i nadamo se pozitivnom rezultatu - rekao je Glomazić.

Sutjeska je prošle sezone oba puta savladala Sparse.

- Spars je neugodna ekipa na svom terenu, ali smo u pripremnom periodu pokazali da možemo da im pariramo, iako smo tada bili lišeni usluga dva jako bitna igrača. Ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice, siguran sam da možemo napraviti još jedan podvig - rekao je košarkaš Sutjeske, Andrej Vulević.

Lovćen je jedini trijumf u tri kola upisao kod kuće, pa će Cetinjani i drugu pobjedu pokušati da ostvare pred svojom publikom, protiv slovenačkog Helosa (18), koji ima pobjedu više.

- Želimo da odbranimo domaći teren i prikažemo igru sa manje oscilacija nego što je to bilo u prošlom kolu u Splitu. Cilj protiv Heliosa je pobjeda. Znamo da nas čeka zahtjevna utakmica protiv tima koji je kvalitetan što pokazuju njihovi dosadašnji rezultati - rekao je trener Lovćena Zoran Kašćelan.

Pred meč sa Heliosom, Lovćen je pojačao krilni centar Vukota Pavić, koji je stigao na pozajmicu iz Mornara.

- Drago mi je što je Lovćen odabrao baš mene, i što vjeruje da svojim zalaganjem mogu unijeti potrebnu energiju - rekao je Pavić.

Bonus video: