Tanjević o žrijebu: Mislim da ćemo moći da igramo i sa Španijom

"Mi krećemo sa pete pozicije, a želimo da se izborimo da budemo među prve četiri ekipe. I to je samo po sebi izazov za nas. Mislim da smo dovoljno dobri i vjerujem da ćemo biti dovoljno dobri, kao i da ćemo se tamo pojaviti spremni da se ne obrukamo. To je najvažnije", kazao je Tanjević za TV Vijesti
6 komentar(a)
Bogdan Tanjević, Foto: Filip Roganović
Bogdan Tanjević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 22.11.2016. 17:40h

Selektor košarkaške reprezentacije Bogdan Tanjević zadovoljan je žrijebom grupne faze na Eurobasketu, koji je Crnoj Gori dodijelio Španiju, Hrvatsku, Češku, Mađarsku i Rumuniju.

"Zadovoljni smo, ali ne bih drugačije kazao ni da smo dobili neku drugu grupu. Više očekujem od priprema i od toga kako će igrači doći na pripreme, i koliko ćemo uraditi u tom periodu, nego od žrijeba. Grupa je takva kakva je, mi krećemo sa pete pozicije, a želimo da se izborimo da budemo među prve četiri ekipe. I to je samo po sebi izazov za nas. Mislim da smo dovoljno dobri i vjerujem da ćemo biti dovoljno dobri, kao i da ćemo se tamo pojaviti spremni da se ne obrukamo. To je najvažnije", kazao je Tanjević za TV Vijesti.

Ima mnogo vremena do Eurobasketa, tek će da se vidi i u kakvom sastavu će rivali doputovati na prvenstvo.

Jasno je, naravno, da je Španija prvi favorit grupe, a ujedno i najizazovniji rival.

"Probaćemo da im budemo dovoljno tvrd orah. Španci su favorit broj jedan, kao i obično, ali ja mislim da ćemo moći da igramo i sa njima, i sa svim ostalim protivnicima", kazao je Tanjević.

Bonus video: