Zvezda nakon drame pala u Kaunasu

Zvezda imala šut za pobjedu, promašio je nekadašnji crnogorski reprezentativac Tejlor Ročesti
6 komentar(a)
Žalgiris, Foto: Euroleague
Žalgiris, Foto: Euroleague
Ažurirano: 13.10.2017. 19:29h

Crvena zvezda je nakon prave drame poražena od Žaligirisa u Kaunasu - 70:68, na otvaranju nove sezone Evrolige.

Cijeli meč protekao je u rezultatskoj klackalici, Litvanci su više puta bili u prednosti, no početkom posljednjeg kvartala Zvezda je povela sa četiri razlike, zahvaljujući sjajnim rolama Milka Bjelice i Pera Antića.

Litvanci su tada ušli u šuterski ritam, predvođeni Kevinom Pangosom, činilo se da će privesti meč kraju kada su četiri minuta do kraja poveli sa 69:62, no Zvezda se nije predavala. Antić i Bjelica su trojkama spustili na samo poen minusa.

Imala je Zvezda i sreće, da kod dva poena zaostatka i lopte za Žalgiris, 20 sekundi prije kraja, domaći izgube posjed nakon gledanja TV snimka, no šut za pobjedu nekadašnjeg crnogorskog reprezentativca Tejlora Ročestija nije prošao kroz obruč - slavlje izabranika Šarunasa Jasikjevičijusa i 14 hiljada navijača moglo je da počne.

Žalgiris su do pobjede vodili Paulijus Jankunas sa 15 poena, poen manje postigao je Kevin Pangos, dok je Edgaras Ulanovas utakmicu završio sa 11 postignutih poena. U poraženom timu istakli su se Milko Bjelica sa 18 i Pero Antić sa 17 poena, Tejlor Ročesti je ubacio deset, a Džejms Feldin osam.

Bonus video: