Zvezdan Mitrović preuzeo Azovmaš

Klub iz Marijupolja ove sezone ne blista, pošto je u nacionalnom šampionatu tek šesti sa osam pobjeda i šest poraza, dok u izuzetno jakoj VTB ligi ima skor 3-11
100 pregleda 2 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Www.bc.khimik.com.ua
Zvezdan Mitrović, Foto: Www.bc.khimik.com.ua
Ažurirano: 17.01.2014. 23:36h

Ukrajina je obećana zemlja za Zvezdana Mitrovića - crnogorski trener je preuzeo Azovmaš, sedmostrukog šampiona bivše SSSR republike.

Klub iz Marijupolja ove sezone ne blista, pošto je u nacionalnom šampionatu tek šesti sa osam pobjeda i šest poraza, dok u izuzetno jakoj VTB ligi ima skor 3-11.

Zbog toga je uprava odlučila da se zahvali na saradnji Sergeju Zavalinu i pozvala je 43-godišnjeg Podgoričanina.

Mitrović u Ukrajini radi duže od deceniju. Odiseju je počeo 2002. u Himiku, gdje je bio skoro pet godina, potom je od 2007. do posljednjeg dana 2010. bio u Krivbasbasketu, da bi u sezoni 2011/2012. vodio Budiveljnik.

Drugi dio prošle sezone proveo je u Himiku, a sada ga je pozvao klub koji je posljednji put bio šampion 2010. godine da bi „probudio” ekipu.

Mitrović u Marijupolj putuje u nedjelju, gdje će sačekati buduće izabranike, koji istog dana gostuju CSKA-u Moskvi.

Crnogorski trener će na klupi Azovmaša debitovati u srijedu, na gostovanju Feru u Zaporožju.

Mitrović je trenersku karijeru počeo 1992. godine u Pikadiliju (nekadašnji OKK Titograd), a u novembru 1995. je postao pomoćnik šefa stručnog štaba Budućnosti.

Sa Podgoričanima je osvojio dva Kupa Jugoslavije. Samostalnu trenersku karijeru je počeo 2000. u Mogrenu, sa kojim je stigao do finalnog turnira Kupa Jugoslavije.

Sa Krivbasbasketom je bio šampion 2009. u tada podijeljenoj ligi Ukrajine, a sa Budiveljnikom je 2012. osvojio nacionalni Kup.

Prošlog ljeta je bio pomoćnik Luke Pavićevića u reprezentaciji Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, a ranije je vodio B selekciju.

Bonus video: