BOKSERIMA ONEMOGUĆEN NASTUP NA TURNIRU

Afera London: Bokserski savez tvrdi da je sve uradio kako treba i da je dobio potvrdu za to

"Zar bi mogli da dobijemo vize i fakturu za plaćane učešća boksera na turniru da nisu uredno i po propisima prijavljeni. Na fakturi decidno piše da se radi o troje boksera i selektoru reprezentacije", navodi BSCG
7005 pregleda 7 komentar(a)
Savković, Radunović i Drašković na putu do Londona
Savković, Radunović i Drašković na putu do Londona
Ažurirano: 16.03.2020. 19:14h

Crnogorski bokseri Tamara Radunović i Stefan Savković nisu mogli da se bore za odlazak na Olimpijske igre - vraćeni su sa turnira u Londonu, jer, kako im je saopšteno, nisu ni bili prijavljeni.

Tim povodom oglasio se Upravni odbor Bokserskog saveza Crne Gore, koji je u saopštenju naveo da je ispitao sve okolnosti oko prijave za takmičenje i zaključio da je "u potpunosti ispoštovao proceduru oko prijave svojih boksera za kvalifikacioni turnir u Londonu za Olimpijske igre u Tokiju".

"U propisanom roku je za turnir prijavljeno troje boksera: Kenana Husovića, Stefana Savkovića i Tamaru Radunović. Nakon prijema prijave, Organizacioni komitet turnira u Londonu je dostavio Ambasadi Velike Britanije u Podgorici saglasnost za izdavanje vize za našu delegaciju, pa smo mi kompletirali neophodnu dokumentaciju za vizu za troje boksera i selektora Boška Draškovića. Pošto su naši zahtjevi za vizu pozitivno riješeni o tome smo upoznali organizatore turnira u Londonu, koji su nam poslali fakturu za plaćanje kotizacije za našu delegaciju, u iznosu od 13.870,00 eura, a koja se odnosi na smještaj, ishranu, osiguranje, učešće na turniru i sve što prati jedan takav turnir. Napominjemo da smo uplatu izvršili na račun organizatora turnira, koji je bio zadužen za sve - za takmičenje, žrijeb, smještaj, ishranu...", stoji u saopštenju koje je potpisao predsjednik BSCG Blažo Šaranović.

"Nakon naše uplate dobili smo potvrdu da smo ispunili sve što je potrebno, pa smo kupili avio karte za našu delegaciju. Kako je Kenan Husović odustao od puta zbog bolesti, to su Stefan Savković, Tamara Radunović i Bosko Drašković na vrijeme doputovali u London spremni da ostvare svoj i naš san. Međutim, zašto im nije dozvoljen nastup na turniru u Londonu nama nije jasno. Do naše prijave sigurno nije. Zar bi mogli da dobijemo vize i fakturu za plaćane učešća boksera na turniru da nisu uredno i po propisima prijavljeni. Na fakturi decidno piše da se radi o troje boksera i selektoru reprezentacije", navodi BSCG.

BSCG je "iz tih razloga" danas uputio dopise Svjetskoj bokserskoj federaciji (AIBA), Organizacionom komitetu kvalifikacionog turnira u Londonu i Međunarodnom olimpijskom komitetu "sa zahtjevom da u okviru svojih mogućnosti ispitaju sve okolnosti ovog nemilog događaja i da nas što prije obavijeste o svojim saznanjima".

"Velika je šteta što naši bokseri nijesu nastupili na turniru, na kojem su imali šansu da se domognu učešća na Olimpijskim igrama. Ukoliko pak ne bi uspjeli u tome, sigurno bi im nastup na ovakvom takmičenju predstavljao veliko iskustvo i puno značio za nastavak njihovih karijera. Zbog toga žalimo za propuštenom šansom.

Iako naši bokseri nijesu nastupili na turniru u Londonu, još uvijek imaju šansu da ispune vizu za Olimpijske igre u Tokiju. U maju će se u Parizu održati još jedan kvalifikacioni turnir, za koji će BSCG obezbijediti sredstva i uslove da se, po odluci stručnog štaba reprezentacije nekoliko njih pojavi u glavnom gradu Francuske i pokuša da ostvari cilj - plasman na Olimpijske igre", zaključuje se u saopštenju.