KONFERENCIJA ZA NOVINARE NA STADIONU TOTENHEMA UOČI BOKSERSKOG SPEKTAKLA

Prašović samouvjeren: Razbiću Okolija u ringu, a onda ćemo ići na pivo

Crnogorski bokser djelovao samouvjereno na konferenciji za novinara na stadionu Totenhema, uoči borbe karijere i okršaja sa moćnim Britancem Lorensom Okolijem

10903 pregleda 33 reakcija 27 komentar(a)
Lorens Okoli i Dilan Prašović danas na konferenciji za novinare, Foto: Reuters
Lorens Okoli i Dilan Prašović danas na konferenciji za novinare, Foto: Reuters

Na velelepnom stadionu Totenhema, pred 60.000 navijača i na najvećoj mogućoj sceni, 26-godišnji Novljanin Dilan Prašović imaće u subotu veče šansu karijere protiv dvije godine starijeg boksera iz Londona, svjetskog šampiona u kruzeru u verziji WBO, Lorensa Okolija.

Biće to glavna uvodna borbi pred meč godine, u kojem će se za četiri prestižna pojasa teške kategorije boriti Britanac Entoni Džošua i Ukrajinac Aleksandar Usik.

Okoli je velika nova zvijezda britanskog boksa, prvak je u kruzeru a od 16 borbi 13 je dobio nokautom.

Koliko Prašovića čeka težak zadatak, najbolje svjedoči podatak da je njegova borba glavna uvodna, a prije njega će u ring bivši šampion Kalum Smit, crnogorskoj publici poznat po pobjedama nad Boškom Draškovićem i Nikolom Sjekloćom, i koji ima samo poraz na poene od najpopularnijeg boksera današnjice, Saula Kanela Alvaresa.

Speklatkl u Londonu je već počeo, danas je održana konferenciji za novinare, a za sjutra je zakazano zvanično mjerenje.

Prašović je odgovarao na pitanja baš nakon Kaluma Smita.

"Za mene je ovo velika šansa. Nakon meča ću otići sa Okolijem na pivo, ali u ringu ću ga razbiti. Niko ne može da me zasutavi da ostvarim moj san i osvojim pojas svjetskog prvaka. Sve ću, uostalom, reći u subotu veče. Okoli je sjajan borac, strašan udarač, ali ja vjeruejm u sebe. Uostalom, i on je čovjek kao i ja. Znam da sam spreman da pobijedim Okolija", kazao je Prašović.

Dilan Prašović
foto: Reuters

Njegov rival je djelovao smireno i samouvjereno.

"Slijedi mi novi meč, novi izazov ali ja nikada ne skidam pogled sa rivala, trudim se da blokiram i udaram. Posljednje mečeve sam rješavao nokautom. Imam spremne brojne strategije. Posmatrao sam i Dilana, njegove borbe. Dobar je bokser i gladan je uspjeha. Brz je i ima odličan udarac, ali vara se svako ko misli da ću na kraju dana dozvoliti da me neko prebije u mom gradu i pred 60.000 mojih navijača", samouvjereno je istakao Okoli.

On je svjestan da pojas koji posjeduje svi žele.

"To je kao kada imate partnerku na koju ste čekali cijelog života i koja je apsolutno nevjerovatna. Svi je žele i trude se da vam je preotmu, i da biste je zadržali moarte da se trudite, radite na odnosu i budete maksimalno posvećeni", zaključio je Okoli.

Preporučujemo za Vas