BK Budva uspješan u Švedskoj: Još dvije medalje u riznici - Vijesti.me
BOKS: "THE GOLDEN GRLS" U ŠVEDSKOJ

BK Budva uspješan u Švedskoj: Još dvije medalje u riznici

Obje bokserske iz BK Budva su ovojile medalje na međunarodnom tuinriru SA kategorije na kojem je učestvovalo 300 takmičarki iz 22 zemlje

Bojana Gojković
Bojana Gojković

Najbolja mlada sportistkinja Crne Gore, Bojana Gojković, pobjednica je međunarodnog bokserskog turnira A klase u Švedskoj. Gojković je treći put zaredom osvojila turnir u Borasu, a pobjedom u finalu nad Engleskinjom Ameli Garsijom, pokazala je da je dominantna u juniorskoj konkurenciji na Starom kontinentu.

Gojković je aktuelna evropska prvakinja i do finala u kategoriji do 52 kilograma je jednoglasno dobila i Rejčel lavli iz Republike Irske.

Uz zlato Gojković, i druga takmičarka BK Budva, Tamara Radunović osvojila je medalju - bronzu u seniorkama do 57 kilograma. Radunović je u četvrtfinalu dobila Italijanku Đordanu Sorentino, ali je u borbi za finale preglasavanjem, poražena oed Engleskinje Keli Baseli.

"O nastupu Gojković je suvišno trošiti riječi jer je jednostavno perfektno boksovala. Radunović je zaslužila medalju, a meč protiv Engleskinje u polufinalu je bio ravnopravan i mogao je otići i na drugu stranu", naglasio je Nikola Ružić, trener sjajnih bokseki iz Budve.