Bojana Gojković u finalu brani evropsko zlato - Vijesti.me
BOKS: EVROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO

Bojana Gojković u finalu brani evropsko zlato

Najbolju mladu sportistkinju u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta još meč dijeli od odbrane naslova najbolje juniorke Evrope

Bojana Gojković
Bojana Gojković

Aktuelna juniorska prvakinje Evrope, Bojana Gojković, na korak je od odbrane zlata, pošto se plasirala u finale Evropskog bokserskog prvenstva u rumunskom Galatiju.

Bokserka Budve, Gojković, jednoglasno je sa 5:0 u polufinalu kategorije do 52 kilograma pobijedila prvakinju Velike Britanije, Velšanku Zo Endrjus. I za razliku od Endrjus, sa kojom je prvi put ukrstila rukavice u ringu, u finalu 1. juna čeka je dobro poznata protivnica - Italijanka Sofija Maconi, koju je naša najbolja mlada sportistkinja pobijedila u finalu tunrnira u Moskvi prije mjesec.

- Bojana je u oba meča u Rumuniji pokazala visok stepen kvaliteta i fizičke pripremljenosti, čak neuporedivo veći nego u prošloj godini kada je u prvoj juniorskoj godini postala evropska prvakinja. Velšanka je veoma kvalitetna, ali u ringi nije uspjela da palsira ništa za šta Bojana unaprijed nije bila spremna i iamla rješenja. Sa druge strane, Bojana je zadala veliki broj jakih udaraca, ali je Endrjus pokazala na ovom tunriru čvrstinui upornost - kazao je Boško Drašković, selektor crnogorske bokserske repreznetacije.

Maconi je u Galati ostvarila tri pobjede, ali je jednoglasno u finalu turnira "Sofija Očigava" u Moskvi izgubila jedini dosadašnji okršaj protiv mlade Budvanke. Gojkovićeva je u Moskvi osvojila četvrtu zlatnu medalju na međunarodnim turnirima ove godine, nakon što je bila najbolja i u Somboru, Stokholmu i Rigi.

"Bojanin boks jednostavno skreće pažnju kod svih bokserskih stručnjaka na šampionatu, a saradnja između nje i njenog trenera Nikole Ružića je besprijekorna. Siguran sam da će biti na visini zadatka u finalu i savladati Italijanku, koja je do finala slavila protiv bokserke iz Engleske, Irske i danas u polufinalu sa 4:1 meč protiv Viktorije Zastrjline iz Rusije", zaključio je Drašković.


Vidi sve komentare