Evropski prvak ne putuje u Tokio, Kolaković sa Irancima korak bliže olimpijskom turniru

Srbija je u srijedu, u trećoj utakmici, poražena od Bugarske sa 3:2 i upisala drugi poraz, nakon kojeg se oprostila od vize za Olimpijske igre
1386 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Srbije, Foto: Vladimir Markovic
Odbojkaši Srbije, Foto: Vladimir Markovic

Na olimpijskom odbojkaškom turniru u Tokiju ove godine neće igrati prvak Evrope - Srbija.

Izabranici Slobodana Kovača, koji su u septembru u Parizu osvojili titulu prvaka Evrope, nijesu uspjeli da izbore olimpijski vizu na kontinentalnom kvalifikacionom turniru u Berlinu, gdje nijesu dogurali ni do polufinala.

Srbija je u srijedu, u trećoj utakmici, poražena od Bugarske sa 3:2 (25:21, 24:26, 25:22, 20:25, 15:13) i upisala drugi poraz, nakon maksimalnog u prvom kolu protiv Francuske, koja se, tako, revanširala "orlovima" za poraz u polufinalu EP.

Bugarskoj su za polufinale kvalifikacionog turrnira bila dovoljna dva seta, a sve je bilo riješeno kada su Bugari poveli sa 2:1 u setovima.

U polufinale su se iz grupe B plasirale prvoplasirana Bugarska (sedam bodova) i drugoplasirana Francuska (pet), koja je u posljednjem meču poražena od Holandije 3:2.

Iz grupe A u polufinalu su prošle prvoplasirana Slovenija (tri pobjede) i drugoplasirana Njemačka (dvije pobjede i poraz).

U polufinalu će se sastati Slovenija i Francuska, odnosno Bugarska i Njemačka.

Na Olimpijske igre u Tokiju plasiraće samo pobjednik turnira u Njemačkoj.

Na azijskim kontinentalnim kvalifikacijama, crnogorski trener Igor Kolaković sa Iranom "gura" po planu. Iranci su u prva dva kola savladali Kineski Tajhep i Kazahstan, sa po 3:0.

Igor Kolaković
Igor Kolaković

Iranci su već u polufinalu, a u četvrtak u trećem kolu igraju protiv Kine, domaćinom kvalifikacionog turnira.

Na OI 2020. u konkurenciji odbojkaša igraće Japan (organizator,) Brazil, SAD, Italija, Poljska, Rusija i Argentina, kao i pobjednici pet kontinentalnih turnira.

Bonus video: