Filip Radulović jedini do glavnog žrijeba

Radulović je prošao grupnu fazu, zahvaljujući pobjedama protiv Grka Likostratisa sa 3:2 i Mahmutija sa Kosova sa 3:1, dok je poražen od prvog nosioca Gunduza iz Turske (3:0)
681 pregleda 0 komentar(a)
Filip Radulović
Filip Radulović
Ažurirano: 02.08.2019. 21:16h

Crnogorski stonoteniser Filip Radulović plasirao se u glavni žrijeb (16 najboljih) u pojedinačnoj konkurenciji, trećeg dana takmičenja na Balkanskom prvenstvu u Podgorici.

U sportskom kompleksu „Verde“, Radulović je prošao grupnu fazu, zahvaljujući pobjedama protiv Grka Likostratisa sa 3:2 i Mahmutija sa Kosova sa 3:1, dok je poražen od prvog nosioca Gunduza iz Turske (3:0).

Ostali crnogorski takmičari zaustavljeni u grupama. Irfan Čekić je u grupi imao meč više, pa dvije pobjede nisu bile dovoljne da se kvalifikuje u glavni žrijeb. Bojan Cubović sa tri poraza i pobjedom nije prošao dalje, dok je Alan Jašarović grupnu fazu završio kao četvrti u grupi, bez pobjede.

U ženskoj konkurenciji, jedinu pobjedu u grupi ostvarila je Ivona Petrić nad Dangli iz Albanije, dok je poražena od strane predstavnica Italije i Bosne i Hercegovine. Saša Vuletić i Andrea Bajović su ovu fazu takmičenja završile bez pobjede.

U konkurenciji mješovitih parova, Alan Jašarović i Andrea Bajović, kao i Irfan Čekić i Ivona Petrić poraženi su u prvom kolu od parova iz Turske po 3:0. Saša Vuletić i Bojan Cubović, uprkos vođstvu od 2:0, izgubili su od para iz Kosova 3:2.

U subotu počinje nokaut faza u pojedinačnoj konkurenciji, nastavlja se takmičenje u mješovitim parovima, a počinje i glavni žrijeb muških i ženskih parova.

Četvrti takmičarski dan na Balkanskom prvenstvu u sportskom kompleksu „Verde“ počinje u 9 časova.

Bonus video: