Mario Hodžić srebrni u Minsku!

Karatista Omladinca Mario Hodžić plasmanom u finale napravio najveći uspjeh u istoriji nastupa crnogorskih sportista na Evropskim igrama
1118 pregleda 0 komentar(a)
Mario Hodžić
Mario Hodžić
Ažurirano: 30.06.2019. 17:08h

Karatista Omladinca Mario Hodžić osvojio je srebrnu medalju na 2. Evropskim igrama u Minsku! Trofejni crnogorski reprezentativac je u finalu poražen od Italijana Luke Mareske sa 4:3, a protiv sitog rivala je i počeo put ka medalju u grupi B do 67 kilograma, kad aje njihoiv meč završen remijem.

Hodžić je crnogorskom nacionalnom timu donio jedinu medalju na tom velikom takmičenju, i napravio najveći uspjeh jer je to do sada bila bronza nejgove klupske drugarice Marine Raković na 1. igrama u Bakuu

Hodžić je u polufinalu sa 4:0 dobio domaćeg borca u kategoriji do 67 kilograma, Artsjoma Kravcova.

"Nevjerovatno, zaista! Hodžiću sam savjetovao da ne putuje jer zbog teške povrede članka nije odradio ni jedan puni trening u posljednjih mjesec. Nastupio je na svoju odgovornost i uz veliku želju, a zasluge za rezultat idu i selktoru Slobodanu Vlahoviću i ljekarskom timu crnogorske delegacije u Minsku", kazao je Žarko Raković, trener Omladinca i Marija Hodžića.

Hodžić je u grupi B u prvom meču remizirao sa Italijanom Lukom Mareskom, da bi potom pobijedio Belgijanca Žesi Rosijela sa 3:2, a protiv Buraka Ugura u trećem meču u grupi dosta mu je bio remi za prolazak u polufinale.

Karate turnir u Minsku sastoji se od po osam kvalifikanata u kategoriji, a norme su iz Crne Gore uspjeli da izbore samo Hodžić i Nikola Malović, koji se juče nije uspio umiješati u borbe za medalje u kategoriji do 84 kilograma.

Hodžić je nastup u Minsku izborio srebrom na Evropskom prvenstvu u Gvadalahari, a u Minsku je donio drugu medalju sa Evropskih igara u istoriji crnogorskog sporta.

Prethodnu je na 1. Evropskim igrama u Bakuu osvojila Hodžićeva klupska drugarica Marina Raković.

Bonus video: