"PG sport" učestvuje na takmičenju u Valjevu

Predstavljaće ga Dušan Ivanović, Filip Brković, Boris Martinović i Goran Tomanović
291 pregleda 0 komentar(a)
PG sport, Foto: Privatna arhiva
PG sport, Foto: Privatna arhiva

Pet godina postojanja takmičari sportsko-rekreativnog društva "PG sport" će proslaviti na međunarodnom takmičenju u Valjevu, koje se održava 20. i 21. aprila.

"PG sport" je za kratko vrijeme postigao zavidne uspjehe na različitim takmičenjima u urbanoj gimnastici, aikidu, gimnastici, a u Valjevu će ga predstavljati Dušan Ivanović, Filip Brković, Boris Martinović i Goran Tomanović.

"Nadamo se da ćemo u Valjevu ponoviti prošlogošnji uspjeh iz Šapca, kada smo osvojili prvo mjesto ekipno, a i pojedinačno bili pobjednici u najtežim disciplinama", rekao je Živko Radosavović, profesor fizičke kulture i osnivač "PG sporta".

Slobodni stil, izdržaji, sklekovi i ostale teške i jako naporne discipline zahtijevaju stalni rad i napredovanje.

"U "PG sportu" imamo idealne uslove. I dok se u ostalim gradovima tokom zime treninzi jako teško obavljaju zbog rada na otvorenom, ovaj centar pruža sve što je potrebno za maksimalnu utreniranost", ističe Dušan Ivanović, koji je prošle godine u Šapcu bio apsolutni pobjednik.

Tako se dvije godine zaredom u prostorijama "PG sporta" organizuje zimsko međunarodno takmičenje u januaru, a najavljeno je i da će narednih mjeseci organizovati i takmičeenje na Trgu nezavisnosti.

"Spremni smo da u saradnji sa Ministarstvom sporta i Sekretarijatom za kulturu i sport priuštimo još jedan pravi vikend spektakl. Pravo učešća bi imali i ostali klubovi i pojedinci kako bi se doprinijelo popularizaciji sporta, te da se promoviše zdravi stil života", navodi se iz "PG sporta".

Bonus video: