Judo savez: Presuda Upravnog suda u korist Džudo saveza donesena pritiskom na sudije

Džudo savez dobio spor protiv Ministarstav sporta, Judo savez tvrdi da nije bio predmet nikakvog spora
2304 pregleda 4 komentar(a)
Judo savez Crne Gore
Judo savez Crne Gore
Ažurirano: 19.07.2019. 19:21h

Nakon što je Upravni sud Crne Gore poništio rješenje Ministarstva sporta i mladih o brisanju Džudo saveza Crne Gore iz registra sportskih organizacija, oglasio se Judo savez Crne Gore, koji je brisanjem Džudo saveza od strane Ministarstav sporta ovlašćen da zastupa džudo sport u Crnoj Gori

"Kao jedini legitimni i međunarodno priznati, Judo savez Crne Gore želimo da reagujemo na lažna medijska saopštenja, spinovanja i obmanjivanje javnosti od strane određenih pojedinaca koji se lažno predstavljaju kao "Dzudo savez Crne Gore".

"Prije svega, želimo da kažemo da Rješenje Ministarstva sporta i mladih kojim se priznaje jedini legitimni Judo savez Crne Gore nikada nije bilo predmet bilo kakvog sudskog spora iz razloga što je Judo savez Crne Gore osnovala većina najmasovnijih i najjačih crnogorskih džudo klubova, koji su ispoštovali sve tražene procedure i uskladili sva akta sa novim Zakonom o sportu i onako kako isti nalaže.

"Začudila nas je presuda Upravnog suda koja poziva na selektivnu primjenu zakona o sportu u skladu sa interesima pojedinaca. Očigledno je uspio višemjesečni pritisak na sudije Upravnog suda čim je i pored svih jasnih i vidljivih činjenica donijeta ovakva odluka.

"Čvrsto vjerujemo da će u ponovljenom postupku Ministarstvo sporta i mladih potvrditi da je bivši Džudo savez izbrisan zbog brojnih nepoštovanja pravila i procedura Zakona o sportu, što je za njih bilo svojstveno tokom čitavog svog rada.

"Smatramo da pravosudni sistem više neće dozvoliti da konačno uspostavljeni red u džudo sportu bude potresan presudama koje ne idu u pravcu donošenja zakonitih akata sportskih organizacija. Novim Zakonom o sportu konačno je omogućeno da se uspostavi red u sportskoj oblasti i zato se ne smije ni na koji način narušavati njegova primjena.

"Ono što želimo da razjasnimo i iza čega čvrsto stojimo je to da odluka Upravnog suda po ovom pitanju ne može imati nikakav uticaj na legitimitet Judo saveza Crne Gore koji ima rješenje Ministarstva sporta i mladih i priznat je od strane Evropske i svjetske džudo federacije.

"Judo savez Crne Gore nastavlja sa radom kako bi džudo sportu vratio status i imidž koji je u predhodnom periodu bio ozbiljno narušen od strane bivšeg rukovodstva Džudo saveza, a ogledao se u nepoštovanju zakona, finansijskim malverzacijama i nepoštovanju državnih institucija i pojedinaca koji ih vode.

"Želimo da Judo savez Crne Gore bude organizacija koja će raditi po zakonu, biti ozbiljan partner domaćim i medjunarodnim sportskim institucijama i kuća za sve džudo klubove i takmičare u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju Judo saveza Crne Gore.

Bonus video: