Šuljagić: Suvišno je govoriti koliko mi je žao

Srednji bloker naše odbojkaške reprezentacije propušta EP zbog zdravstvenih problema
2552 pregleda 0 komentar(a)
Luka Šuljagić
Luka Šuljagić

Dva dana pred okupljanje i start priprema za Evropsko prvenstvo, srednji bloker odbojkaške reprezentacije Luka Šuljagić je obavijestio selektora Veljka Bašića da nije u mogućnosti da se odazove pozivu za debitanski nastup na velikom takmičenju.

Jedan od najiskusnijih igrača naše selekcije neće igrati na EP zbog zdravstvenih problema.

Šuljagić je zbog zdravstvenih problema propustio i najvažnije mečeve ekipe Jedinstvo Franca u završnici protekle sezone.

"Jako mi je žao, ali zbog zdravstvenih razloga sam prinuđen da odustanem od priprema i samog Evropskog prvenstva. Odbojkaški savez, igrači i stručni štab su već duže vrijeme upoznati sa cijelom situacijom, ali smo prije par dana donijeli konačnu odluku o mom povlačenju. Mislim da je suvišno trošiti riječi o tome koliko mi je žao što neću učestvovati na prvom i istorijskom velikom takmičenju za Crnu Goru. Ipak, to me neće omesti da provedem dosta vremena sa ekipom u toku priprema i da im pružim bezuslovnu podrsku, počev od okupljanja u nedjelju. Poželjeću im svu sreću, dobro zdravlje i zapažen rezultat na samom turniru", rekao je Šuljagić za “Vijesti”.

Bonus video: