Vujović: Samo u Rusiji nema straha od koronavirusa

Crnogorski kik-bokser Miroslav Vujović opisuje putešestvije po povratku iz Kazanja i boravak u karantinu u Danilovgradu
12381 pregleda 9 komentar(a)
Odlično mu je u karantinu: Miroslav Vujović, Foto: Privatna Arhiva
Odlično mu je u karantinu: Miroslav Vujović, Foto: Privatna Arhiva
Ažurirano: 20.03.2020. 12:14h

Ni težak poraz u Kazanju, tri dana nespavanja nisu obeshrabrili crnogorskog kik-boksera Miroslava Vujovića.

On je nakon skoro četiri dana uspio da se domogne Crne Gore, zbog problema sa otkazivanjem letova usljed pandemije koronavirusa.

- Pravo sa aerodroma odvezli su nas pod pratnjom obučeni u ona “svemirska” odijela i smjestili nas u 14-dnevni karantin u Danilovgradu. Ako se izuzme mogućnost kretanja, prije bih smještaj nazvao luks apartmanom. Internet, TV, odlična hrana koju mi dostavljaju ispred vrata sobe - sabira prve utiske 27-godišnji borac Aristona.

On je 15. marta eliminisan u četvrtfinalu prestižnog Tatneft kupa, jer je bolji nastup Holanđanin Dekster Suis krunisao prekidom na 20 sekundi do isteka treće runde.

- Loše sam se kretao, prihvatio njegov način borbe, a podatak da je 20 kilograma bio teži nije mi išao u prilog. Dobro je da nisam zadobio povrede. No, to je bilo lakše od povratka u domovinu. Vraćeni smo sa beogradskog aerodroma, šest Rusa, državljanin BiH i ja natrag u Moskvu - rekao je Vujović.

On je iz Moskve uspio da se vrati tek nakon dogovora crnogorske Vlade i ruske ambasade.

- U Beogradu smo bili tek 20 minuta, nisam imao kad ni ambasadu da kontaktiram. Dva policajca vratila su nas u avion. Tu sam prvi put osjetio tu psihozu - strah od virusa. U Kazanju su nas testirali i sve je bilo u redu. U Moskvi se takođe normalno funkcioniše. Treću noć sam platio apartman, jer sam u dva prethodna dana bezuspješno pokušavao da nađem mogućnost da se vratim. Vidio sam da je drugima lakše, jer mi nemamo mogućnost direktnog leta za Crnu Goru. Imao sam podršku naše ambasade u Moskvi, ali nisu puno mogli da učine do dogovora o letu kojim su državljani bili razmijenjeni - objasnio je Vujović.

Vujoviću prvi dan karantina nije teško pao.

- Potreban mi je odmor, dva mjeseca priprema u Novom Sadu gdje mi je ostalo auto i stvari, potom putovanja, borba... Nadam se da ću moći da koristim dvorište ovog objekta za trening, jer do ulice ima makar pet metara, a vidim i da vojska obezbjeđuje karantin - istakao je Vujović.

- Nadam se da će se i svi ostali koji su van uskoro vratiti u Crnu Goru.

Bonus video: