Pavićević: Kažnjeni smo za neorganizovanu košarku

70 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Rebić, Foto: Eurocupbasketball.com
Nikola Rebić, Foto: Eurocupbasketball.com
Ažurirano: 17.10.2018. 20:57h

Mornar je večeras u Baru poražen od Unikahe (85:96), u trećem kolu grupe D Evrokupa.

Trener Barana Mihailo Pavićević je kazao da je "u najavi meča upozoravao igrače da moraju da budu veoma pametni protiv ovakve ekipe".

"Unikaha ima iskustvo, veliki kvalitet i kada protiv takvog tima početne da igrate neorganizovanu košarku, odmah budete kažnjeni. Tako je i bilo. Bili smo u igri prvih 15 minuta, igrali smo pametno, i znali smo kako da igramo u napadu. Sve je bilo dobro. Nakon toga su u pet narednih napada igrači pokušali nešto na svoju ruku, a košarka se ne igra jedan protiv pet, zbog čega smo bili kažnjeni, jer je Unikaha na odmor otišla sa 10 razlike", kazao je Pavićević.

Mornar se vratio u igru u trećoj četvrtini...

"Počeli da igramo dobru košarku, stigli smo na minus šest i sa dva šuta smo mogli da promijenimo meč. Odlučujući momenat je, mislim, kada smo imali minus četiri, a oni onda pogodili nekoliko uzastopnih trojki, i sve je bilo gotovo".

Strateg Barana kaže da nije tužan nakon poraza.

"Pokazali smo danas da možemo da igramo protiv veoma dobre ekipe. Moramo se podići, korak po korak, nakon dvije uzastopne pobjede, prilično sam zadovoljan određenim periodima meča protiv Unikahe. Nadam se, u budućnosti, da ćemo igrati sve bolje", zaključio je Pavićević.

Bonus video: