Ronaldinju oduzimaju pasoš zbog nelegalne gradnje i dugova

Slavni fudbaler duguje oko dva i po miliona dolara državnom budžetu zbog kazne koja mu je pravosnažno izrečena još prije tri godine
92 pregleda 1 komentar(a)
ronaldinjo, Foto: Reuters
ronaldinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2018. 16:16h

Sudija Njuton Fabrisio, predsjednik Prvog civilnog suda brazilske države Rio Grande do Sul, zatražio je od tužilaštva da oduzme pasoše Ronaldinju i njegovom bratu Robertu Asisu.

Razlog – slavni fudbaler duguje oko dva i po miliona dolara državnom budžetu zbog kazne koja mu je pravosnažno izrečena još prije tri godine.

Kompanija “Reno Construções e Incorporações”, čiji su vlasnici Ronaldinjo i Roberto, nelegalno je izgradila skladište na obalama rijeke Guaibe.

Skladište je izgrađeno bez dozvole, a izgradnjom je narušena životna sredina i ugrožen riblji fond, navodi se u presudi 19. februara 2015. godine.

Od tada do danas novčana kazna nije plaćena, a nemoguće je skinuti novac sa računa kompanije, na kome ima samo 6,5 dolara, navode mediji.

Ronaldinjo je nedavno bio u centru pažnje, nakon što su španski mediji javili da Barselona razmatra da mu oduzme status ambasadora kluba, jer je podržao desničarskog političara Žaira Bolsonara, koji je u međuvremenu postao predsjednik Brazila.

Bonus video: