HRABRO NA OLIMPIJSKOG ŠAMPIONA

Ivona Pavićević: Protiv Francuske ključni odbrana i disciplinovan napad

„Osjećaj je predivan, presrećne smo što smo dobile Angolu i izborile glavnu fazu. Bilo je teško poslije poraza od Slovenije, ali smo po ko zna koji put pokazale da smo prave kada je najpotrebnije”, ističe lijevo krilo

11372 pregleda 6 komentar(a)
Foto: IHF
Foto: IHF

Za 48 sati se sve promijenilo.

Od tuge nakon ubjedljivog poraza od Slovenije (28:18), do euforije poslije isto tako ubjedljivog trijumfa nad Angolom (30:20) i praktično osiguranog plasmana među 24 najbolje selekcije svijeta.

„Osjećaj je predivan, presrećne smo što smo dobile Angolu i izborile glavnu fazu. Bilo je teško poslije poraza od Slovenije, ali smo po ko zna koji put pokazale da smo prave kada je najpotrebnije. Angola je nezgodan protivnik, najvažnije je što smo pokazale karakter”, ističe Ivona Pavićević.

Pobjedom nad Afrikankama nije završen posao za rukometašice Crne Gore. Čeka ih još jedan meč u grupi A, i to kakav - duel sa olimpijskim šampionom Francuskom.

„O Francuskoj je suvišno pričati. Fenomenalna je na svim pozicijama i odbrana će biti najvažnija. Ako budemo prave u tom segmentu, dobar osjećaj ćemo prenijeti u napad. Moramo da igramo disciplinovano, sa što manje tehničkih grešaka, jer protivnik kao što je Francuska to kažnjava lakim golovima”, poručuje lijevo krilo Budućnost Bemaxa.

Trijumfom nad Angolom, „lavice” su izbjegle Kup predsjednika, tj. mečeve za plasman od 25. do 32. mjesta sa selekcijama iz trećeg rukometnog svijeta. U glavnoj fazi ih čekaju dueli sa Rusijom, Srbijom i Poljskom, na kojima mogu da napreduju.

„Ta tri meča su odlična za nas, da se uigramo, jer smo došli u podmlađenom sastavu i niko nije očekivao ništa od nas. Dokazale smo da možemo da igramo, borićemo se sa svima i dati sve od sebe”, poručila je Pavićevićeva.