Adžić: Nema čarobnih riječi

87 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Dragan Adžić, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ažurirano: 17.12.2014. 23:07h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Nakon minus pet na poluvremenu, mnogo su pomislili da je kraj, da spasa nema. Poslije preokreta, sve je zanimalo šta je rekao Adžić igračicama.

"Nema tu čarobnih riječi. Toliko se znamo i djevojkama je jasno gdje su griješile. Nismo ispoštovali dogovor prije utakmice, pogledali smo nekoliko grešaka i tada sam osjetio da ih imamo. One su samo iskoristile naše kikseve. Ovo nam je dosad bio najjači protivnik, drago mi je da smo pokazali da Crna Gora igra najbolju odbranu. Ona nije gruba, već je najbolja na svijetu. Ove djevojke imaju srce do neba", rekao je Adžić.

„Lavice” u polufinalu igraju sa Španijom, koja im je bila rival u osmini finala Svjetskog prvenstva u Brazilu i polufinalu Olimpijskih igara u Londonu. Skor je 1:1.

"U podređenom smo položaju, jer smo putovali četiri sata od Osijeka, a sada ćemo četiri i po do Osijeka. To EHF radi iz svojih interesa, mi moramo da se mučimo. Uz djevojke koje su iscpljene, ovaj dosadašnji rezultat za mene je ravan osvajanju Evropskog prvenstva, jer je ovdje osam vrhunskih ekipa, a neke nisu čak ni došle.

Rival je veoma dobro poznat.

"Španija ima sistem, selektor je tu još od 2007. godine. Vratila je energiju i samopouzdanje koja je krasi i vrlo je opasna, što pokazuje rezultat protiv dosad fantastične Danske. Većinu igračica poznajemo, što će nam pomoći da se spremimo. Igrali smo polufinale Olimpijskih igara sa njima, daj bože da se ponovi rezultat i naša energija kakvi su bili tada".

Anđela Bulatović je dala odlučujući gol.

"Nismo ni svjesne šta smo napravile u drugom poluvremenu. U prvom nam ništa nije išlo, osim donekle napad, a još smo ostale bez Suzane Lazović. U svlačionici smo dogovorile neke stvari i izašle sa vjerom da možemo da ih stignemo. Jako sam ponosna što sam dio ovog tima".

Šta misliš o Španiji?

"Dobro je poznajemo, više puta smo se sastajale s njom. Čule smo da ove godine igra jako dobro. Moramo da sklopimo odbranu, koja nas krasi, i da nam napad bude tečan kao u posljednje dvije utakmice. Daćemo maksimum i nadamo se prolazu u finale".

Švedski mediji su Milenu Knežević predstavili kao ženskog Nikolu Karabatića, a ona je pokazala da to nije bilo uzaludno. Povukla je ekipu, ali nije htjela da veliča sebe, već tim.

"Nismo dobro počele i kada smo došle u svlačionicu rekle smo jedna drugoj da nije to ono što možemo i znamo da igramo. Dogovorile smo se da igramo mnogo jače, da vjerujemo jedna drugoj i to se pokazalo dobrim", rekla je Milena Knežević.

Bonus video: