Adžić: Odnos djevojaka je bio odličan od početka do kraja

„Odnos djevojaka je bio odličan od početka do kraja, mada je Vardar svako opuštanje kažnjavao. Ima prostora da se neke stvari poprave, a iz utakmice u utakmicu ćemo poditazi formu”, naglasio je Adžić, koji je istakao da je publika bila fenomenalna.
50 pregleda 3 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Luka Zeković
Dragan Adžić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.10.2014. 20:34h

U Budućnosti su strahovali zbog izostanka pravih provjera, ali je Dragan Adžić napomenuo da je prednost njegovog tima što je duže zajedno. Timska igra je i donijela trijumf „plavima”.

„Ovo je, ipak, kvalitetno izdanje za prvu utakmicu. Prethodni period se odrazio na kvalitet igre kod obje ekipe, ali manje kod nas zbog iskustva da se tako spremamo”.

„Odnos djevojaka je bio odličan od početka do kraja, mada je Vardar svako opuštanje kažnjavao. Ima prostora da se neke stvari poprave, a iz utakmice u utakmicu ćemo poditazi formu”, naglasio je Adžić, koji je istakao da je publika bila fenomenalna.

Budućnost je promašila četiri od osam sedmeraca, ali to ne brine trenera.

„Sedmerci su dio igre. Zadovoljan sam kad stvorimo šansu za penal, a ako je ekipa stabilna, ti promašaji se ne odraze na rezultat. Mi smo pokazali da smo i sa te strane stabilni”.

Odbrana je bila odlična, ali je protivnik kažnjavao svaku grešku. Ali, veza između bekova i pivota je potpuno odsječena, tako da Begonja Fernades i Anja Althaus nisu ni šutnule.

„Vardar je vrhunska ekipa, dobro se pripremila i sa nekoliko fenomenalnih kretanja stigla do zicera. Trudili smo se da saradnja bekova i pivota bude što slabija. To se ovog puta odrazilo i na bekove i na pivote”.

U večerašnjem meču su najbolje bile Marta Žderić i Biljana Pavićević, koje su prošle sezone bile rezerve neprikosnovenim Klari Voltering i Majdi Mehmedović.

„Marta je odlično radila, a i dovedena je u Budućnost kao najbolji golman u toj generaciji. Veliki je potencijal, a golmani malo kasnije sazrijevaju. Odgovorila je zadatku i pojačala kvalitet na golu, a ni Bilja me nije ništa iznenadila. Samo da nastave tako”, zaključio je Adžić.

Trener Vardara Indira Kastratović je bila razočarana izdanjem svog tima.

„Čestitam Budućnosti. Utakmica nije bila kakvu smo očekivali, pravile smo mnogo grešaka. Imamo mnogo toga da popravimo, ali nije toliko strašno što smo izgubile. Bićemo sve bolje, mada nam je ovo opomena za nastavak sezone”, naglasila je Kastratović.

Da li ste razočarani?

„Nisam razočarana. Ne želim da komentarišem neke stvari, očekivale smo da će da bude ovako, ali ne baš u ovolikom broju. Izgubile smo jednu bitku, ali nismo rat”.

Između redova bi se zaključilo da ste nezadovoljni suđenjem?

„Ako mislite da sam tako rekla, ako ste to pročitali između redova... Ne želim da komentarišem suđenje, osvrćem se samo na igru svoje ekipe i tu tražim greške”.

Koliko vam je problem predstavljala agresivna odbrana Budućnosti?

„Očekivale smo takvu odbranu. Znamo kako igra Budućnost, spremale smo za to. Procenat šuta nam je bio ispod svakog prosjeka, ali mislim da će to da se popravi”, naglasila je Kastratović.

Bonus video: