Adžić: Ovakav odnos će donijeti bar jednu pobjedu

„Šest sedmica je Milena Raičević bila praktično bez treninga, a i Marina Rajčić je slabije ušla u meč, što znači da smo bili bez 10 igračica sa prethodnog velikog takmičenja, a ipak smo se vratili u igru, što je veliki uspjeh”, istakao je Adžić
70 pregleda 9 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.12.2016. 00:04h

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Malme - Poslije Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru Dragan Adžić je podnio ostavku, ali se predomislio, vratio se na mjesto selektora i napravio rez.

Kao cilj je postavljeno učešće na OI u Tokiju, možda i medalja, a prvi ispit na putu sazrijevanja ekipe koja bi vrhunac mogla da dostigne u Japanu je bio uspješan.

Jeste Crna Gora izgubila u 1. kolu Evropskog prvenstva od Danske, ali je pokazala da ima veliki potencijal.

„Raduje me da selektor i igračice Danske misle da imamo potencijal i da možemo da dosegnemo Tokio. I moje impresije su slične. Ušli smo u meč slabije. Ne bih rekao da je to posljedica neiskustva, već je Danska stigla do nivoa igre kada ju je teže uzdrmati i poremetiti”.

„Šest sedmica je Milena Raičević bila praktično bez treninga, a i Marina Rajčić je slabije ušla u meč, što znači da smo bili bez 10 igračica sa prethodnog velikog takmičenja, a ipak smo se vratili u igru, što je veliki uspjeh. Sada igračice imaju spoznaju da mogu mnogo”, istakao je Adžić.

Počeli ste sa odbranom 5-1, ali ste se poslije prebacili na 6-0, koja je mnogo bolje izgledala. Da li Vam je žao što ste krenuli sa 5-1?

„Nije, jer mislim da nismo odigrali loše 5-1. Na početku meča nisu bile greške u pozicionoj odbrani, već je rezultat bio posljedica promašenih penala, grešaka u napadu i lošije vraćanje. Ekipa se bolje osjećala u 6-0, jer 5-1 vježbamo možda mjesec-dva, a 6-0 nekoliko godina. To je razumljivo, ali vjerujem da možemo i da ćemo u narednim mečevima igrati 5-1 kvalitetno”.

Milena Raičević je igrala mnogo vremena i vukla ekipu. Bojite li se da se previše istrošila?

„Postoji rizik, jer je bila na terenu više nego što je smjela. Vjerujem u sve ostale igračice da mogu malo da je izdvoje sa terena protiv Češke. Želja nam je bila da svaki meč završimo sa 100 odsto. Ovaj jesmo, nadam se da ćemo i sve ostale, a to nam mora donijetu neku pobjedu”.

Đurđini Jauković ova odbrana Danske nije odgovarala, ali je bio očit grč kod nje. Čak i kad je imala pozicije da šutne, ona je spuštala loptu, pokušavala da doda... Šta je problem?

„Ona je, uz Marinu Rajčić, jedina igračica koja se nije najbolje osjećala. Iza sebe ima fenomenalnu partiju protiv Danske, održala nas je u drugom poluvremenu kada smo pobijedili istog rivala sa 23:21. Ova odbrana joj manje leži od one koju igraju Češka i Mađarska, ali očekujem da ona i Marina budu na svom nivou. Sa Đinom ćemo raditi, ona je svjesna grča, što je najvažnije. Tokom ovog takmičenja mora da se oslobodi, da je vidimo u najboljem izdanju”, zaključio je Adžić.

Bonus video: