Adžićeva utakmica karijere

Trener „plavih” je u razgovoru sa čelnim ljudima kluba poručio da vjeruje u igračice koje su mu na raspolaganju i da prihvata potpunu odgovornost za rezultat.
84 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.04.2011. 22:26h

Uprava Budućnosti je na sve načine pokušavala da vrati suspendovanu Katarinu Bulatović u tim za revanš polufinala sa Larvikom, ali je Dragan Adžić bio decidan:

„Ako se ona vrati, ja idem”.

Trener „plavih” je u razgovoru sa čelnim ljudima kluba poručio da vjeruje u igračice koje su mu na raspolaganju i da prihvata potpunu odgovornost za rezultat. Taj principijelan stav doveo je Adžića u situaciju biti ili ne biti - ukoliko Larvik zaustavi Budućnost na putu ka prvom finalu Lige šampiona, kako saznaju „Vijesti”, podnijeće ostavku! Adžiću, jednostavno, izbor nije ostavljen, ukoliko on sam ne bi otišao, bio bi smijenjen...

Duel sa Norvežankama, koji se igra sjutra u 19.30 časova u „Morači”, svakako je najvažniji meč u Adžićevoj karijeri, ali sada još više dobija na značaju. Ostaje da se vidi da li će to biti i motiv više za igračice da svog trenera i klub poguraju do najvećeg uspjeha u istoriji.

Popović: Ne treba nam euforija

Pred jednu od najvažnijih utakmica u istoriji kluba, rukometašice Budućnosti su otišle u Bar, kako bi se na miru pripremile za sedmo polufinale u klupskoj istoriji.

Četiri posljednja polufinala odigrala je Bojana Popović, ali nije imala sreće da napravi taj odlučujući korak. Najbolja rukometašica svijeta smatra da je najveći problem te Budućnosti bila euforija.

- U Budućnosti sam igrala četiri polufinala, a presudna je bila euforija. Ovo je takva zemlja, volimo da pričamo o istoriji, meču života. Sve to može da se svede na minimalni nivo, da igračice nemaju taj osjećaj, nego da uđu u „Moraču” koncentrisane da odigraju utakmicu kao da je obična. Jedino tako mozak može da funkcioniše normalno. Što se više priča o tome, pravi se euforija i ulazimo u zonu moranja i stresa. Vrlo je bitno da imamo hladnu glavu i da se držimo dogovora - istakla je Popovićeva na današnjoj konferenciji za medije u hotelu „Princess” u Baru.

Djevojka koja je nakon odlaska iz Budućnosti pet puta dolazila do polufinala Lige šampiona i svih pet puta osvajala titulu, smatra da se ne smije razmišljati o dostizanju razlike iz prvog meča. Kao što je poznato, Larvik je u svojoj dvorani slavio 25:20.

- Ne smijemo da jurimo rezultat, to je mnogo komplikovano. Ne bavimo se rezultatom, ta će razlika na kraju sama doći. Mislim da imamo kvalitet, vjerujem u naš rad i u sve moje djevojčice. Probaćemo da čuvamo loptu, jer znamo da će ona da nas povuče u nekim fazama, kao što smo u Larviku pravile neke greške negdje oko 40. minuta. U tim momentima je bitno da se održi koncentracija.

Ko prijeti, nije siguran u sebe

Popovićeva smatra da su izjave igračica Larvika, koje poručuju da dolaze da pobijede, odraz nesigurnosti.

- Kad neko prijeti i puno priča, to znači da je nesiguran u sebe, to se dokazalo sto puta u mojoj karijeri. U Danskoj nam je non-stop neko prijetio. Ja ne volim da to radim, već da dođemo i da igramo. Poslije utakmice možemo da pričamo i da analiziramo šta smo radili, ko je bio bolji i kako je ko igrao. Svako ima pravo na slobodu govora, neka pričaju šta god žele. Voljela bih da odigramo kako možemo, pa ćemo da vidimo da li ta njihova priča drži vodu.

• Larvik u prvom meču nikoga nije impresionirao igrom. Da li ste i vi na terenu imale taj osjećaj?

- Ekipa te impresionira onoliko koliko joj dozvoliš. Kao što one nama nisu dozvolile da radimo neke stvari, tako ni mi nismo njima, jer smo zaustavile njihove polukontre i odličnog pivota. Uspjele smo u nekim stvarima, ali smo imale dosta promašenih zicera i tehničkih grešaka. Rukomet u polufinalima i finalima nikad nije lijep za gledanje, jer se ekipe taktički toliko dobro pripreme da probaju da zaustave ono što je najbolje kod protivnika. Na kraju se, ipak, samo rezultat pamti, a ne da li je utakmica bila lijepa ili ružna.

Miljanić: Sve živimo za nedjelju

Radmila Miljanić je svjesna kakva se šansa pruža ovoj generaciji Budućnosti.

- Srećna sam što sjedim ovdje pred ovako važnu utakmicu. To je veliki uspjeh, sve živimo za nedjelju i za utakmicu za koju se spremamo dugi niz godina. Došle smo u poziciju da možemo da ostvarimo najveći klupski i uspjeh svih naših karijera. Sve moramo da damo maksimum, a mislim da će nam biti jako teško. Ali, ako budemo hladne glave i bez ikakve euforije prišle utakmici i ispoštovale dogovor koji već imamo, mislim da neće biti problema i da rezultat uopšte neće doći u pitanje - poručilo je desno krilo „plavih”.

• Pribojavate li se brzine protivnica?

- Prošle subote smo pokazale da možemo da igramo sa njima. Spriječile smo njihovo najjače oružje - kontru, ali smo imale kikseve jer nismo zaustavile produžene kontranapade. Nismo bile konkretne u pravljenju prekršaja, ali one nas uopšte nisu pretrčale. Pokazale smo da smo spremne i da možemo da se nosimo sa njima - zaključila je Miljanićeva.

Bonus video: