Borozanov Vardar prvak Evrope, Čupić heroj

Šampionskoj tituli je doprinio i 23-godišnji Cetinjanin Vuko Borozan, koji je dao tri gola Pari Sen Žermenu, uključujući i veoma značajan u 56. minutu za 23:21
83 pregleda 3 komentar(a)
Luka Cindrić, Foto: RK Vardar
Luka Cindrić, Foto: RK Vardar
Ažurirano: 04.06.2017. 18:07h

Čudo se dogodilo - Vardar je novi prvak Evrope u rukometu!

Heroj Makedonije je postao Hrvat Ivan Čupić, koji je sekundu prije kraja savladao velikog Tjerija Omejea i srušio superbogati Pari Sen Žermen (24:23).

Šampionskoj tituli je doprinio i 23-godišnji Cetinjanin Vuko Borozan, koji je dao tri gola, uključujući i veoma značajan u 56. minutu za 23:21.

Finioš utakmice u prepunoj "Lankses areni" u Kelnu je bio za pamćenje.

Prvo je Omeje odbranio zicer Timuru Dibirovu pri rezultatu 23:22, da bi PSŽ napao bez golmana, jer je imao isključenog igrača, i preko Danijela Narsisa osam sekundi prije kraja izjednačio na 23:23.

Makedonci su pokušali da iskoriste što je mreža bila prazna, pogodili je, ali to nije ništa značilo, jer je Raul Gonsales pozvao tajm-aut.

Činilo se da je tim ispustio šansu, ali je poslije minuta odmora Aleks Dujšebajev pronašao Čupića, koji je pogodio mrežu za veliko slavlje "crno-crvenih" i feštu navijača na tribinama, ali i na ulicama i u barovima u Skoplju.

Bonus video: