Budućnost osvojila Poljsku

Rukometašice Budućnosti su u 2. kolu Lige šampiona savladale poljskog prvaka MKS u Lublinu sa 31:23.
7 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Filip Roganović
Rukometašice Budućnosti, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 23.10.2015. 17:49h

Opet je bilo oscilacija, promašenih zicera, ali je cilj ispunjen - rukometašice Budućnosti su u 2. kolu Lige šampiona savladale poljskog prvaka MKS u Lublinu sa 31:23.

Konačni rezultat nije, ipak, pravi pokazatelj dešavanja u dvorani “Globus”, u kojoj su domaće sve do 55. minuta bile u “životu”.

Šampion Evrope se mučio na startu u napadu, pa je prvi gol postigao tek poslije pet minuta i 28 sekundi, kada je pogodila Kristina Neagu za 1:1.

Dva vezana pogotka Milene Raičević, između kojih je zicer promašila Dragana Cvijić, donijela su “plavima” prvo vođstvo (5:4, 12. minut).

Desetak sekundi kasnije je sama u kontri bila Radmila Petrović, ali je pogrešno stala i umalo povrijedila skočni zglob desne noge.

To je bio uvod u rafal Ivone Njeđvijeđ, koja je četiri puta uzastopno slala loptu iza leđa Marte Žderić i natjerala Dragana Adžića na tajm-aut.

Trofejni trener je govorio igračicama da će dati golove, jer prave šanse, ali da moraju da budu agresivnije u odbrani.

Prvi napad je propušten, potom je Alesija Mihdaliova povisila na ubjedljivih 9:5 u 16. minutu, što kao da je bio signal za buđenje vladara Starog kontinenta.

Za samo 51 sekundu mreža Veronike Gavlik se zatresla tri puta za prilazak na 8:9, da bi novom serijom 3:0, koju je zaključila Neagu golom sa igračicom manje, “plave” preokrenule na 13:11.

Do odmora je razlika podignuta na četiri, a moglo je da bude i pet pogodaka prednosti, ali je Cvijićeva treći put promašila zicer.

Čim su se igračice vratile iz svlačionica, Kinga Ahruk je isključena. Ali, MKS to nije znao da iskoristi, pa je tokom tog dvominutnog perioda mrežu tresla samo Milena Raičević.

Na početku 34. minuta je iz kontre na šest razlike (19:13) povisila raspoložena Neagu i činilo se da je sve gotovo.

Uporne igračice 18-strukog prvaka Poljske su, međutim, nekoliko puta prilazile na minus tri, ali za nešto više nisu imale dovoljno znanja...

Na kraju je upisana i ubjedljiva pobjeda, jer je meč zaključen serijom 6:1.

Posljednja dva gola su dale najmlađe - minut i 12 sekundi prije kraja je 18-godišnja Nikšićanka Đurđina Jauković poslala “bombu” od prečke u mrežu, da bi na 14 sekundi do posljednje sirene godinu mlađa Hrvatica Matea Pletikosić iskoristila odličan prodor.

MKS - Budućnost 23:31 (13:17)

Lublin - Dvorana “Globus”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Brkić i Jusufhodžić (Austrija). Sedmerci: MKS 2 (2), Budućnost 1 (0). Isključenja: MKS 6, Budućnost 10 minuta.

MKS: Džukeva (dvije odbrane), GAVLIK (10 odbrana), Bijan, DA SILVA KINTINO 2, NJEĐVIJEĐ 8, ROLA, GEGA 6 (2), REPELEVSKA 3, Kozimur, Mihdaliova 2, Haržinska, ŠARAVAGA 2.

Budućnost: Nenezić, ŽDERIĆ (16 odbrana), PETROVIĆ 1, Pletikosić 1, NEAGU 9, Jauković 1, Čavlović, Kovačević, BULATOVIĆ 5, Ramusović, CVIJIĆ 4, MEHMEDOVIĆ 4, B. Pavićević 2, Ahruk, RAIČEVIĆ 4, Lazović.

Bonus video: