Budućnost u finalu sa Podravkom

Izabranice Dragana Adžića savladale su večeras Zaječar 35:30 (16:12), u prvom polufinalu finalnog turnira koji se danas i sjutra održava upravo u Zaječaru.
69 pregleda 0 komentar(a)
Katarina Bulatović 17, Foto: Aleksandar Vučković
Katarina Bulatović 17, Foto: Aleksandar Vučković
Ažurirano: 21.05.2011. 18:47h

Od specijalnog izvještača „Vijesti“

Rukometašice Budućnosti plasirale su se u finale Regionalne lige, u kojoj brane titulu osvojenu prošle godine u „Morači“ – izabranice Dragana Adžića savladale su večeras Zaječar 35:30 (16:12), u prvom polufinalu finalnog turnira koji se danas i sjutra održava upravo u Zaječaru.

Budućnost će u finalu, u nedjelju od 19 časova, igrati protiv Podravke, koja je u drugom polufinalu savladala skopski Metalurg nakon boljeg izvođenja sedmeraca 36:35, nakon što je meč nakon produžetaka okončan bez pobjednika 33:33.

„Očekivana pobjeda, iako smo do nje došli malo teže, jer smo bili, praktično, od Larvika prvi put bili zajedno u ovom sastavu, bilo na utakmici, bilo na treningu. Sa druge strane, Zaječar je igrao pred svojom publikom, bio je motivisan, ali nam je ovo bila dobra provjera pred Češku. Finale će za nas biti još teže i predstavljaće još bolju provjeru za ono što slijedi. Ovo su za nas prve jake utakmice nakon Larvika, a sve u cilju što boljih priprema za nastup reprezentacije protiv Češke. Moramo da razmišljamo o ekipi Budućnosti za narednu sezoni i o reprezentaciji. Na ovom meču sam sačuvao Anu Radović, jer je imala neki virus, Gabrijela Kindl takođe, dok su ostale odradile ono što je od njih traženo“, kazao je nakon meča za „Vijesti“ trener Budućnosti Dragan Adžić.

Budućnost je od početka do kraja kontrolisala igru i rezultat, a prednost se kretala od dva do pet golova.

„Ne znam koliko je utakmica bila lijepa za oko. Ušle smo nervozno u meč, imale smo dosta izgubljenih lopti, ali je najbitnije da smo završile kako treba, i da se niko nije povrijedio. Nijesmo se previše istrošile za finale, i očekujem da u finalu pružimo maksimum i odbranimo trofej“, riječi su Katarine Bulatović, sa 11 golova najefikasnije igračice meča.

Sljedeće sezone samo sa ekipama iz Srbije i Makedonije

Treće izdanje Regionalne lige biće najslabije do sada. Na današnjem sastanku u Zaječaru dogovoreno je da će sljedeće sezone u ovom takmičenju nastupiti četiri ekipe iz Srbije (imena klubova biće poznata 11. juna, ali su to najvjerovanije Zaječar, Knjaz Miloš, Radnički i Jagodina), te po dvije iz Crne Gore (Budućnost i Biseri) i Makedonije (Metalurg i Prilep).

Od Regionalne lige odustale su hrvatske ekipe, Prije svega Podravka, prvi pobjednik ovog takmičenja, Krim je to uradio još prije početka ovogodišnjeg takmičenja, dok je tokom lige odustala bečka Hipobanka.

Krim, Podravka, Hipo će zajedno sa mađarskim Đerom (u kojem će iduće godine igrati Jovanka Radičević) igrati EVN Super kup. Naime, austrijska kompanija EVN, koja se bavi proizvodnjom i distribucijom struje (uz još nekoliko poslova) i koja je jedna od najvećih svoje vrste u Europi, preuzela je sponzorstvo nad tim takmičenjem.

Budućnost – Zaječar 35:30 (16:12)

Zaječar - Hala: SRC „Kraljevica“. Gledalaca: 1.500. Sudije: Jurinović, Mrvica (Hrvatska). Sedmerci: Budućnost 6 (5), Zaječar 5 (5). Isključenja: Budućnost 8, zaječar 4 minuta.

Budućnost: Miljanić, Radičević 3, Đokić 5, Jovanović 2, Radović, A. Bulatović 1, Pecevska 2, Kindl, Nikolić 1, Vukčević, Popović 6, Barjaktarović, K. Bulatović 11, Knezović, Mehmedović 1, Knežević 3.

Zaječar: Mišković, Kukić, Koperec 1, Živković 3, Bartošić 3, Krpež, Damnjanović 7, Djerić, Števin 2, Vučković 6, Kačarević, Mitruševska, Nišavić 4, Pop-Lazić 2, Dragoljubović, Milanović 2.

Bonus video: