Kadetkinje poražene od Portugala, ništa od polufinala

Izabranice Maje Savić poražene su danas od Portugala 21:20 (10:11), u utakmici 1. kola grupe 1 u glavnoj rundi takmičenja na EP
0 komentar(a)
Ženska kadetska rukometna reprezentacija, Foto: Eurohandballpoland2013.pl
Ženska kadetska rukometna reprezentacija, Foto: Eurohandballpoland2013.pl
Ažurirano: 20.08.2013. 16:57h

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore, praktično, se oprostila od borbe za polufinale na Evropskom prvenstvu u Poljskoj - izabranice Maje Savić poražene su danas od Portugala 21:20 (10:11), u utakmici 1. kola grupe 1 u glavnoj rundi takmičenja na EP.

Crna Gora je, tako, i dalje bez bodova u drugoj rundi takmičenja (nije prenijela nijedan iz prve runde), dok je Portugal otišao na četiri, i već izborio plasman u polufinale, prvi put u svojoj istoriji, pošto je do sada bio najbolje plasiran na šesto mjesto na kadetskim šampionatima Evrope.

Ako Danska u drugom meču, od 19 časova, savlada Rumuniju i stigne, takođe, do četiri boda, sva priča oko polufinalista u ovoj grupi biće gotova.

U tom slučaju, "crvene" će igrati za plasman od 5. do 8. mjesta.

"Danas se osjećam gubitnikom. U prvih 30 minuta smo igrali dobro, bili smo bolju u napadu. U nastavku smo odigrali loše u odbrani, i promašili neke zicere. Meč smo izgubili zbog loše odbrane", rekla je nakon meča Maja Savić.

Crna Gora je od Portugala poražena prvenstveno zbog slabe igre u napadu, lošeg procenta šuta i velikog broja tehničkih grešaka, naročito prilikom kontri i polukontri. Portugal je zonama 3-3 i 3-2-1 itekako “otupio” oštricu napada crnogorskih kadetkinja, koje nijesu imale rješenja za tako duboke zone protivnika.

Našoj selekciji su u ovom duelu nedostajali golovi desnog beka Đurđine Malović, najboljeg strijelca prvog dijela EP sa 24 gola, koja se samo jednom upisala u strijelce. Nije uspjela da pogodi ni u posljednjem napadu za izjednačenje, istina iz teške pozicije, odnosno neizgrađenog napada…

U prvom poluvremenu se igralo uglavnom gol za gol, Crna Gora je prvi put povela u 18. minutu (7:6), a imala je i dva gola prednosti u dva navrata (10:8, 11:9), koje je imala i u 8. minutu nastavka (15:13).

Nakon toga je uslijedila serija Portugala od 6:0 za vođstvo od 19:15 u 47. minutu. Crna Gora je uspjela da se vrati i serijom 4:0 izjednači na 20:20, početkom 57. minuta, ali nakon toga nije iskoristila dva napada za vođstvo.

Portugal je novo vođstvo stekao 55 sekundi prije kraja, dok „crvene“, nakon tajm-auta, nijesu uspjele da organizuju dobar napad i stignu barem do remija...

"Bile smo dobre u prvom poluvremenu, ali loše u drugom. Promašile smo puno šuteva. Imale smo dobrog golmana (Rajković), ali su Portugalke bile psihički jače u posljednjih 10 minuta", rekla je srednji bek Vanesa Agović.

Naše kadetkinje sjutra (17 časova) igraju protiv Rumunije.

Crna Gora – Portugal 20:21 (11:10)

Gdinja – Sportska dvorana: „Vidoviskova“. Gledalaca: oko 150. Sudije: Alpaidze i Bezerkina (obje iz Rusije). Sedmerci: Crna Gora 5 (3), Portugal 5 (5). Isključenja: Crna Gora 6, Portugal 4 minuta.

Crna Gora: Nenezić, Rajković, Ujkić 1, Grbić 2, Prelević, Čavlović, Muratović 6, Stanković, Ristić, I. Pavićević 3, J. Pavićević 1, Senić 1, Jauković 2, Agović 3, Malović 1, Arsenijević.

Portugal: Monteiro, Njunjes, Fereira, Magro, Goveja, B, Rodriges, P. Rodriges 9, Neves 1, Oliveira, Ramos, Silva, Fernandes 2, Santjago 9, Tavares, Koeljo, Sousa.

Bonus video: