Kamenica: Možda sam previše zahtijevao od ekipe

"Ekipi i klubu želim svako dobro u narednom periodu i nadam se da će statu kluba riješiti na zadovoljavajući način, da će Lovćen funkcionisati onako kako to zaslužuje", kaže Kamenica
0 komentar(a)
Kasim Kamenica, Foto: Savo Prelević
Kasim Kamenica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.10.2013. 22:27h

Komentarišući odlazak sa kormila Lovćena, Kasim Kamenica je za “Vijesti” uz osmjeh kazao:

"Ne da mi se u Crnoj Gori", rekao je iskusni rukometni vuk, misleći, naravno, i na kratak boravak na klupi reprezentacije Crne Gore, i odlazak nakon samo jedne (neuspješne) akcije.

Kamenica je na Cetinje stigao početkom avgusta, kada su pripreme već počele, a osim nove i oslabljene ekipe u odnosu na prethodne dvije sezone, morao je da se nosi i sa finansijskom krizom u klubu (igrači su za ovu sezonu prmili samo akontaciju od 150 eura, uz jednu zaostalu platu od proišle sezone) i konstantnom igranju van Cetinja (zbog renoviranja dvorane).

Serija od sedam uzastopnih poraza je bila kobna, iako vjerovatno nijedan drugi trener u tim uslovima, sa rivalima od kojih su Cetinjani poraženi, ne bi uradio više...

"Svaki rastanak je pomalo bolan, posebno onome ko u posao ulazi sa određenim emocijama i profesionalnim nabojem. Na Cetinje sam došao puna srca, više srcem nego razumom, s obzirom da sam stigao u teškom momentu po klub, više na molbu prijatelja Dragana Ražnatovića nego zbog drugih momenata. Međutim, prošla su skoro tri mjeseca, stvari se nisu postavile onako kako bi trebalo, ekipa i ja smo u tom periodu bili bez plata, radili smo koliko smo mogli".

"Mislim da sam dao cijelog sebe da oformim novu ekipu. Ekipa je, međutim, ostala bez podrške, spletom okolnosti smo sve utakmice igrali na strani, u jakoj SEHA ligi. Sigurno je i taj momenat uticao na ekipu da je počela pomalo da gubi samopouzdanje, što se najviše osjetilo u Skoplju protiv Vardara. Jednostavno sam donio odluku da je bolje prekinuti agoniju. Ekipi i klubu želim svako dobro u narednom periodu i nadam se da će statu kluba riješiti na zadovoljavajući način, da će Lovćen funkcionisati onako kako to zaslužuje", rekao nam je Kamenica.

Kamenica ističe da je došao sa dobrim namjerama, ali i da je “prilično zahtjevan trener”.

"U okolnostima u kojima se nalaze i rade igrači, možda sam ja zahtijevao i previše od njih, što je, možda, uticalo i na njihovu psihu da ne pružaju koliko objektivno mogu. Međutim, ja ne znam drugačije, ne znam polovično da radim, to je problem. Ja nisam čovjek koji se voli svađati, ali tako je, kako je – dodao je Kamenica, koji će, kako nam rekao, otići prvo da se “malo pozabavi unukom Lianom”.

Bonus video: