Kastratović: Ako ne dobijemo Češku, sve pada u vodu

Ponašamo se dostojanstveno, sasvim normalno. Znamo da bez dobrog rezultata protiv Češke ovo što smo uradili u Njemačkoj pada u vodu
12 komentar(a)
Kastratović, Foto: Zoran Đurić
Kastratović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.11.2012. 23:22h

Neko bi očekivao euforiju, ali u taboru crnogorske reprezentacije sat poslije utakmice atmosfera je bila sasvim mirna. Kao da nije savladana velika Njemačka...

"Ovo je veliki uspjeh, ali sam i u najavi meča rekao da je želja svih nas da crnogorski muški rukomet u kontinuitetu bude predstavljen na najvećim takmičenjima. Oni mečevi sa Švedskom su zatvorena knjiga za nas. Čekalo nas je novih šest utakmica, koje su nova mogućnost za afirmaciju", mirnim glasom je u telefonskom razgovoru za „Vijesti” rekao selektor Zoran Kastratović.

Da li ste, ipak, malo iznenađeni igrom?

"Igrači su bili disciplinovani, hrabri, požrtvovani, zbog toga smo napravili rezultat koji je za većinu u Evropi iznenađenje. Ali, isplatilo nam se ono što smo spremali dugo, jer smo u velikoj mjeri ispunili ono što smo se dogovorili u odbrani, napadi su bili tečni, a i šut nas je služio. Naravno, i Rade Mijatović je bio na visokom nivou, a Draško Mrvaljević je igrao kao pravi kapiten".

Jeste li malo strahovali za ishod utakmice kada je Zoran Roganović dobio crveni karton u 46. minutu?

"Bilo je straha, ali je Marko Simović na treninzima pokazao da je u dobroj formi. Rekao sam mu da uđe na teren i da ga ne bude strah, a on je to uradio i ulio dodatno samopouzdanje".

Plašite li se euforije, jer vas već u nedjelju čeka meč sa Češkom?

"Euforije nema. Ponašamo se dostojanstveno, sasvim normalno. Znamo da bez dobrog rezultata protiv Češke ovo što smo uradili u Njemačkoj pada u vodu. Samo sa dva boda osvojena u Baru bismo na pravi način krunisali prvi dio kvalifikacija za Evropsko prvenstvo", zaključio je crnogorski selektor.

Bonus video: