Knežević: Moramo bolje

"Čeka nas jako težak meč, jer je Randers veoma dobra ekipa", kazala je Knežević na konferenciji za novinare
53 pregleda 1 komentar(a)
Milena Knežević, Foto: Vesko Belojević
Milena Knežević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.02.2013. 12:40h

Poslije dva poraza, jednog veoma ubjedljivog u Đeru (27:17) i drugog u „Morači” od Larvika (20:18), jasno je da će se rukometašice Budućnosti od titule prvaka Evrope vjerovatno oprostiti već u glavnoj fazi. Ali, dok god šansa postoji, tim Dragana Adžića sigurno neće podići bijelu zastavu...

Prvu šansu da još jednom pokažu toliko puta istican karakter, Podgoričanke imaju u nedjelju, kada dočekuju danskog prvaka Randers. Obje ekipe nakon dva kola stoje na nuli, Budućnost želi prva da je izbriše...

"Randers je jak, ako želimo pobjedu moramo da igramo mnogo bolje nego protiv Larvika, a posebno protiv Đera. Igramo sve bolje i bolje, tako da sjutra očekujem još bolje izdanje. Naravno, očekujem da će publika da nas podrži i pozivam je da dođe u što većem broju - poručila je Milena Knežević.

Prva golgeterka Lige šampiona sa 64 pogotka smatra da ima više razloga što Budućnost ne igra kao u prvoj fazi.

"Protivnici su mnogo jači i ozbiljniji, a i poslije prvog dijela Lige šampiona i Evropskog prvenstva svi nas mnogo ozbiljnije shvataju. I šampionat u Srbiji je ostavio posljedice, ali se ne obaziremo na to. Trudimo se da dajemo sve od sebe i igramo najbolje što možemo", zaključila je Kneževićeva.

U drugoj fazi najkvalitetnijeg evropskog takmičenja ni Radmila Miljanić nije na standardnom nivou. Desno krilo, doduše, pati i zbog loše forme desnih bekova Elene Gjorgijevske i Jelene Živković, pa je u mečevima sa Đerom i Larvikom samo po jednom tresla mrežu.

Možda je meč sa timom Jana Leslija prava prilika za jedno od najboljih krila svijeta da „eksplodira”.

"Čeka nas jako težak meč, jer je Randers veoma dobra ekipa. Dankinje igraju dobru odbranu, brze su, odlične u tranziciji i neće nam biti nimalo lako. Mislim da smo nakon lošeg izdanja u Đeru bile mnogo bolje protiv Larvika, pogotovo u odbrani. Napad je bio malo slabiji, ali smo ove sedmice dosta radile na tom segmentu, tako da se nadam da će i to biti mnogo bolje", kaže 24-godišnja Nikšićanka.

Prva pobjeda se očekuje i najavljuje.

"Optimista sam i smatram da je ovoj mladoj ekipi potrebna velika podrška, jer možemo mnogo bolje da igramo. Nadam se da ćemo u nedjelju, ali i u narednim mečevima, pružati mnogo bolje partije", naglasila je Miljanićeva.

Bulatović igra sa slomljenim nosom!

Anđela Bulatović je u četvrtak na treningu slomila nos, ali je to neće spriječiti - borbeni srednji bek će igrati sjutra protiv Randersa, i to bez specijalne maske!

"Povreda nije teže prirode, doktori su dopustili da Anđela nastupi", potvrdio je „Vijestima” Dragan Adžić.

Bulatovićeva je ove sezone nezamjenljiva u Budućnosti, što se najbolje vidjelo protiv Larvika, kada je igralo 60 minuta u odbrani i napadu. Možda bi neke drugačije reagovale, ali ona nije htjela da ostavi saigračice na cjedilu pred meč sa Randersom...

Bonus video: