„Lavice” kroz suze poručile: Ponosne smo što smo dio ovog tima

52 pregleda 52 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Despotović, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Rukometašice Crne Gore, Despotović, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ažurirano: 21.12.2014. 21:18h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Budimpešta - U miks zoni je bilo tužno gledati iznurene crnogorske rukometašice kako tuguju, dok oko njih Šveđanke skaču od sreće. Suze je bilo nemoguće sakriti, a neke nisu imale ni snage da do kraja iskažu misli, jer bi im glas zadrhato.

"Ovo mi je baš teško palo. Bile smo jako blizu, borile smo se za bronzu, ali u ovom trenutku nismo mogle više. Dale smo sve od sebe, posljednji atom snage, ali to nije bilo dovoljno. U odlučujućim trenucima smo napravile puno tehničkih grešaka, presjekle su nam pasove na pivotmena. Nismo imale koncentracije, nismo realizovale šanse koje smo morale. Umor je učinio svoje, jer smo sve utakmice igrale sa sedam-osam igračica. Imamo fenomenalnu ekipu i mislim da nismo još sve rekle. Moramo da ostanemo jake, da budemo zajedno kao do sada, i neće biti problema za budućnost", poručila je Katarina Bulatović.

Njena prezimenjakinja Anđela Bulatović je istakla da je ponosna što je dio ove ekipe.

"Cijelo prvenstvo je bilo iscpljujuće, nismo imale veliku rotaciju. Dale smo maksimum, ali nam se nije dalo da uhvatimo priključak. Promašile smo mnogo zicera, nismo imale ni sreće. Ponosna sam što sam dio ovog tima, i kad pobjeđujemo i kad gubimo. Pričam od srca, svaka nam čast šta smo uradile sa ovoliko igračica. Nemam riječi", prekinula je iskaz 27-godišnja Podgoričanka, jer nije mogla da zaustavi suze.

Umor se najviše osjetio kod Milene Knežević. Djevojka koja je povrijedila skočni zglob lijeve noge još na utakmici sa Francuskom nije mogla ni trenira, već je samo igrala utakmice. Na svježinu je odradila mečeve sa Njemačkom i Holandijom, a već u prvom duelu sa Švedskom se vidjelo da je na izmaku snaga. U Budimpešti zbog nije pružila ni djelić onoga što može.

"Teško je, žao mi je što nismo osvojile medalju. S tom namjerom smo došle ovdje, ali je umor bio vidan. U ključnim situacijama nismo imale snage da zabijemo gol ili damo dobar pas. Srećna sam, ipak, što imamo ovakav kolektiv. Nijednu igračicu ne bih zamijenila, bez obzira na to da li osvajamo medalje ili ne. Sigurna sam da ćemo naredne godine biti još bolje, jer ćemo dobiti neku mlađu igračicu u rotaciji i umor će biti manji".

Da li vam je agresivna odbrana Švedska bila problem?

"Kad smo bile koncentrisane, nisu imale rješenja za našu igru ni u napadu ni u odbrani. Ali, nismo mogle sve da stignemo, jer je bio prisutan veliki umor, što je i odlučilo ovu utakmicu".

Jovanka Radičević se borila i na krilu i na pivotu, jurila Šveđanke u odbrani, ali je sve to bilo uzalud.

"Ostaje žal što nam je bronza iskliznula iz ruku, ali moramo da budemo ponosne kada se sjetimo da smo dale sve od sebe. Tužne smo, jer smo se borile od prvog do posljednjeg minuta. Na kraju je presudio veći broj igračica koje je imala Švedska, a mi smo zbog umora promašile zicere u kritičnim momentima. Srećna sam što sam dio ove reprezentacije, što smo se borile kao prave lavice".

Jakobsen: Sada nas čeka velika žurka

Izabel Gulden, MVP i najbolja golgeterka šampionata, bila je oduševljena zbog pobjede.

"Ovo je nevjerovatan uspjeh. Igrale smo izvanredno, pogotovo u posljednjih 15 minuta. Bile smo razočarane nakon polufinala, ali se sada osjećam kao da smo osvojile zlato. Fantastičan je i osjećaj što sam proglašena za najkorisniju igračicu šampionata, to je dokaz da sam uradila dobre stvari", naglasila je organizatorka igre danskog Viborga.

Najbolja defanzivna igračica šampionata, Sabina Jakobsen, istakla je da je za bronzu najzaslužnija golmanka Johana Bundsen.

"Nismo mogle da okončamo šampionat na bolji način. Borile smo se tokom čitavog meča, a posljednjih 10 minuta je bilo nevjerovatno. Ponosna sam, a svaka čast Johani, ona nas je spasila. Bila je nevjerovatna. Sada nas čeka velika žurka i slavlje".

Bonus video: