Lovćen bez SEHA lige

“Objektivno, ništa se nije promijenilo po pitanju dvorane na Cetinju, tako da klub iz Crne Gore neće učestvovati u ligi. Lovćenu status ostaje zamrznut kao i lani, ako ispuni uslove moći će da se takmiči u sezoni 2016/2017”, rekao je za “Vijesti” komesar SEHA lige Siniša Ostojić
0 komentar(a)
Rukometaši Lovćena, Foto: RSCG
Rukometaši Lovćena, Foto: RSCG
Ažurirano: 23.07.2015. 17:52h

Rukometaši Lovćena ni sljedeće sezone neće igrati SEHA ligu.

Upravni odbor jednog od najjačih takmičenja u Evropi je danas utvrdio konačnu listu učesnika u sezoni 2015/2016, na kojoj nema crnogorskog prvaka.

“Objektivno, ništa se nije promijenilo po pitanju dvorane na Cetinju, tako da klub iz Crne Gore neće učestvovati u ligi. Lovćenu status ostaje zamrznut kao i lani, ako ispuni uslove moći će da se takmiči u sezoni 2016/2017”, rekao je za “Vijesti” komesar SEHA lige Siniša Ostojić.

U takmičenju u kojem je Lovćen nastupao prve tri godine, naredne sezone će igrati 10 klubova - hrvatski Zagreb i Nekse, srpski Vojvodina i Spartak, makedonski Vardar i Zomimak, Borac iz Banjaluke, bjeloruski Meškov Brest, slovački Tatran Prešov, te vicešampion Evrope, mađarski Vesprem.

Koliko su čelnici lige strogi u zahtjevima da dvorana ispunjava standarde, govori činjenica da Zomimak neće igrati u Strumici, već u 160 kilometara udaljenom Skoplju.

U “igri” su i ove sezone bili slovenački klubovi, kao i turski Bešiktaš, ali dogovor nije postignut.

“Sa slovenačkim klubovima ćemo razgovarati za mjesec i po, kako bi pokušali da se dogovorimo za sezonu 2016/2017. Imamo već šest učesnika Lige šampiona u našem takmičenju i intencija nam je da najbolji i vrhunski organizovani klubovi budu kod nas. Ujedno, praktično guramo klubove da se bolje organizuju, jer nam je želja da ih što više bude u Ligi šampiona”, zaključio je Ostojić.

Bonus video: