Lovćen na otvaranju sezone SEHA lige gostuje Borcu, fajnl-for u Srbiji

Prvo kolo lige bi trebalo da bude odigrano 7. septembra, a posljednje kolo ligaškog dijela 22. marta.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.06.2013. 22:24h

Rukometaši Lovćena na startu trećeg izdanja SEHA Gasprom južni tok lige gostuju u “Boriku” ekipi Borca, odlučeno je danas žrijebom u Beogradu, na sastanku čelnih ljudi ovog regionalnog takmičenja.

Prvo kolo lige bi trebalo da bude odigrano 7. septembra, a posljednje kolo ligaškog dijela 22. marta.

Predsjednik SEHA Gasprom južni tok lige Mihajlo Mihajlovski izvijestio je prisutne da Rusi insistiraju da fajnal-for bude u Srbiji, s tim što ukoliko se Partizan ili Vojvodina ne plasiraju među četiri najbolje ekipe, da se pronađe način po kome će se igrati završnica, sa šest ili osam timova, ali da to svakako bude u Srbiji i to od 11. do 14. aprila.

Mihajlovski je potvrdio da su Mađari definitivno odustali od lige, je im nije prihvaćen zahtjev da nastupe sa tri tima, Vespremom, Pik Segedom i Čurgom. Timovi iz Vesprema i Segedina po kvalitetu i zaslužuju da se nađu među odabranima, a problem je nastao oko Čurga.

Za taj klub su Mađari tražili da se nađe u takmičenju samo zato što firma koja sponzoriše klub sponzoriše i mađarski savez. To je odbijeno, uz objašnjenje da nijedna druga zemlja nema više od dva učesnika…

Potvrđeno je da i dobojska Sloga neće igrati, koja po priznanju njenog predsjednika Jove Jovića, nije u stanju ove godine da se takmiči, zbog nemanja dvorane, al ii tazo što ne ispunjava ostale uslove.

Sve dvorane su prošle inspekciju, osim Metalurgove “Autokomande”, a upravo predstavnici makedonskog vicešampiona nijesu bili prisutni na sastanku.

Nekse će svoje mečeve igrati umjesto u Našicama u Osijeku, a Lovćen bi trebalo da do početka lige završi adaptaciju dvorane na Cetinju, pri čemu kao rezervnu varijantu ima Podgoricu.

Klubovi imaju rok do 8. jula da se izjasne o primjedbama na propozicije takmičenja, da bi do 11. jula trebalo da se ozvaniče i ugovori Saveza i klubova sa vrhom regionalnog takmičenja, kao i da se do tada definiše predlog sa kojim bi predstavnici lige išli na razgovore u EHF u cilju prohodnosti iz ovog takmičenja u evrokupove.

Istovremeno bi trebalo i da se odredi način popunjavanja regionalne lige.

Prvo kolo (7/8. septembar)

Zagreb – Nekse

Borac – Lovćen

Metalurg – Vardar

Partizan – Vojvodina

Brest – Tatran

Bonus video: