Lovćen poražen od Vardara

Izabranici Pera Miloševića izgubili su večeras na Cetinju od skopskog Vardara 24:29 (13:12), u utakmici trećeg kola takmičenja.
0 komentar(a)
Nemanja Grbović, Foto: Savo Prelević
Nemanja Grbović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.09.2011. 17:58h

U duelu ekipa koje su sa klupe predvodila dvojica Cetinjanina, Pero Milošević i Veselin Vujović, pobjedu su odnjeli rukometaši Vardara, i to iz jednog prostog razloga – Makedonci su imali dužu klupu. Cetinjani su pružili odličnu igru u prvom poluvremenu, vodili i po tri razlike, pa se činilo da Lovćen, možda, može do još jedne pobjede u SEHA ligi.

Držali su se domaći rukometaši i u prvih 20 minuta u nastavku, ali su onda napravili nekoliko tehničkih grešaka, što je Vardar, predvođen iskusnim Petrićem i Nikolićem iskoristio, i došao do prve pobjede u Regionalnoj ligi.

„Presudila je duža klupa Vardara i iskustvo igrača. U prvom poluvremenu Lovćen je igrao dobro i u visokom ritmu, što ih je možda i koštala snage u posljednjih 10 minuta. U ovom trenutku mogu da kažem da je Vardar za nijansu bolja ekipa od Lovćena. Što se tiče same utakmice, bila je izuzetno jaka i dobra utakmica, i prezadovoljan sam što sam uzeo bodove Lovćenu. Moram da kažem da je Pero Milošević za kratko vrijeme napravio veliki uspjeh sa ekipom, i protiv tri jaka tima u SEHA ligi osvojio tri boda“, kazao je nakon meča trener Vardar Veslin Vujović, i možda do detalja opisao duel na Cetinju.

Bez obzira na konačan ishod, rukometaši Lovćena, ipak, nijesu zaslužili da izgube sa pet razlike. Međutim, odbrana je imala nekoliko loših reakcija, a napad jednostavno nije funkcionisao, tako da Lovćen za osam minuta nije uspio da postigne gol.

„Dobra i jaka utakmica i posebno mi je drago što se publika vratila u salu da bodri ove momke. Čestitam Vardaru na zasluženoj pobjedi, ali svojim momcima na borbenosti. Lično sam zadovoljan kako su igrali. Ostavili su srce na terenu i ja im na tome čestitam. Imali smo tehničkih grešaka, koje su nas na kraju koštale pobjede, ali to je nešto na čemu ćemo raditi u narednom periodu. Naravno moram da kažem da je iskustvo Vardara presudilo, posebno igrača kao što su Petrić i Nikolić. Moram da kažem i da je Vardar po mom mišljenju kvalitenija ekipa od Borca“, kazao je Pero Milošević.

Ne umanjujući kvalitet i iskustvo gostiju, ipak su tokom čitave utakmice imali dodatni vjetar u leđa od sudijskog para iz Srbije. Sudije su i u prethodna dva kola dosta išle na ruku gostujućih ekipa, ali su Nikolić i Stojković, ipak do sada najslabije odradili svoj posao.

„Utakmica je bila nezvjesna do pred sam kraj. Dali smo sve od sebe, što ćemo raditi i u narednim utakmicama, i potruditi se da opet ne dođe do pada u igri u posljednih deset minuta“, kazao je Filip Popović.

Inače, interesantno je da je danas na klupi Lovćena, nakon dvije godine, sjedio i poznati i priznati fizioterapeut Alen Pepić, koji je mijenjao odsutnog kolegu Slavka Stanića. Pepić je punih šest godina bio fizioterapeut Cetinjana, sa kojima je osvojio titulu i Kup Crne Gore, i bio u finalu Kupa Srbije i Crne Gore. Pepić je bio i fizioterapeut muške i ženske seniorske reprezentacije, sa kojima je nastupao na šampionatima Evrope 2008. godine u Norveškoj, odnosno decembra prošle godine u Danskoj i Norveškoj...

Lovćen - Vardar 24:29 (13:12)

Cetinje – Dvorana: SC „Lovćen“. Gledalaca: 1.000. Sudije: Nikolić i Stojković (Srbija). Sedmerci: Lovćen 1 (1), Vardar 5 (2). Isključenja: Lovćen, Vardar 2 minuta.

Lovćen: Abramović, Simić (14 odbrana i tri sedmerca), Jovetić 1, Kaluđerović, I. Marković 1, Stanković, F. Popović 1, Pejović 1, Drašković 6, Radović 4, M. Popović 2, Latković, Perišić 3, Lasica 1, Grbović 4, N. Marković.

Vardar: Abadžić, Ristevski (14 odbrana i sedmerac), Stilov, Oljeski, Nikolić 3, Simović 7, Doder, Vujović, Kukoski, Sobol 7 (1), Petrić, Jovčevski, Marković 5 (1), Lazarov 1, Abutović 1, Angelovski 1.

Bonus video: