Marković sa Osmajićem, Stojanović protiv Pejovića

Osim raspored grupa, određen je i domaćin finalnog turnira, a to će biti francuski grad Nant, a klub se obavezao da bude organizator, iako se ne bude plasirao na završni turnir
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2012. 23:00h

U beogradskom hotelu “Hajat”, danas je održan žrijeb grupne faze novoformiranog EHF Kupa. Među 16 najboljih ekipa u drugom po jačini evrpskom rukometnom takmičenju nema crnogorskih klubova, ali će biti naših igrača.

U grupi A međusobno će se za prolaz boriti crnogorski reprezentativci, Cetinjanin Žarko Marković u dresu njemačkog Gepingena i Nikšićanin Vladimir Osmajić, član slovenačkog Cimos Kopra.

U grupi B će njemački Rajn Nekar Leven na čijem golu je Baranin Goran Stojanović, za rivala imati slovački Tatran Prešov, za koji igra Mojkovčanin Žarko Pejović.

U grupi C sa poljskom Vislom igraće Nikšićanin Ivan Nikčević, inače srpski reprezentativac.

Osim raspored grupa, određen je i domaćin finalnog turnira, a to će biti francuski grad Nant, a klub se obavezao da bude organizator, iako se ne bude plasirao na završni turnir.

Iz svake od četiri grupe, po dvije najbolje ekipe igraće četvrtfinale u aprilu, a završni turnir je zakazan za 18/19.maj.

GRUPE

Grupa A

Gepingen (Njemačka)

Cimos Kopar (Slovenija)

Gif (Švedska)

Naturhous La Rioha (Španija)

Grupa B

Tatran Prešov (Slovačka)

Motor Zaporožje (Ukrajina)

Rajn Nekar Leven (Njemačka)

KIF Kolding (Danska)

Grupa C

Elverum (Norveška)

Holstebro (Danska)

Visla (Poljska)

Maribor (Slovenija)

Grupa D

Bešiktaš (Turska)

Štinca (Rumunija)

Magdeburg (Njemačka)

Nant (Francuska)

Bonus video: