Miloš Božović predstavljen u Valjadolidu

"Alen mi je rekao sve najbolje o klubu, o treneru. Podsjetio me da je u Valjadolidu proveo najbolje godine u karijeri", rekao je Božović.
446 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 13.07.2012. 21:40h

Bivši kadetski, sada juniorski i seniorski reprezentativac Miloš Božović predstavljen je danas u novom klubu, španskom Valjadolidu, koji je prošle sezone bio četvrti u Asobal ligi, u kojem je dubok trag ostavio bivši proslavljeni crnogorski reprentativac Alen Muratović (za tri sezone je postigao 182 gola na evropskoj sceni, 2006. igrao finale Kupa kupova, a naredne sezone polufinale Lige šampiona).

„Mnogo toga sam čuo u ovoj ekipi i vidio sam dosta toga protekle godine. Radi se o jednoj od najboljih ekipa u Španiji. Puno toga sam čuo i o Pastoru (treneru) i nadam se da ću kroz trening puno naučiti. Imaćemo mladu ekipu, ali želim da igram, treniram i učim“, rekao je Miloš na predstavljanju.

“Imao sam ponuda iz klubova sa Balkana, kao i iz Španije. Bio sam na probi i u Gvadalahari, ali mi se tamo nije dopalo kao u Valjadolidu”, koji je, definitivno, najbolja opcija za mene”, dodao je tek 17-godišnji Božović.

Talentovani lijevi bek, sin Brana Božovića, trenera Budvanske rivijere i bivšeg pomoćnika Pera Miloševića u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore, potpisao je ugovor na dvije plus dvije godine.

„Miloš dolazi sa veoma dobrim preporukama, koje nam je za njega dao Alen Muratović. Bio je na probi svega tri dana, i brzo smo se odlučili da ga zadržimo. Huan Karlos Pastor je bio jasan, Miloš će dati veliki doprinos ekipi“, rekao je sportski direktor Valjadolida Raul Tores.

Interesantno, Božović je izabrao dres sa brojem 24, koji je svojevremeno u Valjadolidu nosio upravo Muratović.

"Alen mi je rekao sve najbolje o klubu, o treneru. Podsjetio me da je u Valjadolidu proveo najbolje godine u karijeri", rekao je Božović.

Miloš Božović je ponikao u Budvi, kasnije je igrao za Budvansku rivijeru, odakle je prije dva ljeta, zajedno sa saigračem Stefanom Čavorom otišao u slavni Sijudad Real, današnji Atletiko Madrid.

Nakon dvije godine kaljenja za B tim u drugoj španskoj ligi, Božović i Čavor (potpisao za Kuenku, takođe člana Asobala) su po isteku ugovora bili željni igre i dokazivanja u seniorskoj konkurenciji.

Božović će u Valjadolidu imati pravu priliku za to, što će biti od koristi i za seniorsku reprezentaciju Crne Gore…

“Vidio sam kako treniraju u Atletiku, i puno sam naučio. Lijepo je tamo trenirati, ali sada mi je više potrebno da igram i dobro da treniram. A poznato je kakve igrače ima Atletiko u svojim redovima”, zaključio je 199 cm visoki Božović, koji može da igra i na poziciji srednjeg beka.

“Imao sam ponuda iz klubova sa Balkana, kao i iz Španije. Bio sam na probi i u Gvadalahari, ali mi se tamo nije dopalo kao u Valjadolidu”, koji je, definitivno, najbolja opcija za mene”, dodao je Božović.

Galerija

Bonus video: